L'Ajuntament buscarà «escletxes» per mantenir l'accés universal a l'aigua més enllà de la crisi

S'aprova per unanimitat una esmena del govern a una proposició feta des de Fem Manresa

19 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:44h
L'Ajuntment de Manresa mantindrà l'accés universal a l'aigua corrent "tant com sigui possible" més enllà de la crisi provocada per la Covid-19 en que Aigües de Manresa ha instal·lat un total de 135 comptadors solidaris, 113 dels quals a la capital del Bages. Tots els regidors del ple han votat a favor, aquest dijous, d'una esmena a la totalitat que el govern municipal ha presentat a una moció presentada per Fem Manresa.

La voluntat de la moció i la conseqüent esmena, és que l'Ajuntment de Manresa mantingui més enllà de l'estat d'alarma, el programa que ha engegat arran de la crisi sanitària i que ha permès la instal·lació de 135 comptadors solidaris en domicilis on no tenien aigua corrent, 113 dels quals a la capital del Bages. Cal recordar que Aigües de Manresa ofereix el seu servei a altres municipis de la comarca.

En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament, la republicana Mariona Homs, ha posat en valor que Manresa ha estat la que ha instal·lat més comptadors solidaris del país i que ha rebut una resolució del TSJC en que el dona la raó a l'hora d'instal·lar un comptador en un pis encara que el seu propietari no hi estigui d'acord. Per això, ha insistit en treballar des de la prudència per anat prosperant amb passes fermes.

El socialista Felip González ha posat en valor que "mentre que altres municipis busquen la fórmula per instal·lar comptadors d'aigua, a Manresa ja en tenim més de 100 instal·lats". González ha destacat "l'avantatge" de tenir una empresa municipal d'aigües, i també que "els tècnics municipals hagin trobat una escletxa legal per permetre la instal·lació d'aquests comptadors". "Per això, -ha seguit- si els tècnics ens diuen que hem de treballar amb cura per consolidar la proposta, és millor que ho fem així".