La Flama del Canigó arribarà a Manresa sense cercavila i amb la mirada posada en la crisi de la Covid-19

L'encesa del peveter es durà a terme el dimarts 23, a les vuit del vespre, a la plaça Major, i s'acompanyarà d'un manifest que enguany llegirà l'infermera d'Althaia Montse Soler

NacióManresa
19 de juny del 2020
Actualitzat el 21 de juny a les 14:50h
La Flama del Canigó arribarà a Manresa sense cercavila i amb la mirada posada en la crisi de la Covid-19
La Flama del Canigó arribarà a Manresa sense cercavila i amb la mirada posada en la crisi de la Covid-19 | Àlex Gómez Ribera
La Flama del Canigó, símbol de la identitat catalana i amb el foc com a protagonista, reposa, durant tot l'any, al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà. Cada 22 de juny s'agafa i es puja fins al Canigó. Des del seu cim, i a partir de les dotze de la nit, es distribueix entre les persones presents i inicia el seu itinerari per encendre les fogueres de Sant Joan a centenars de poblacions, entre les quals s'hi troba la de Manresa.

Enguany, però, i degut a l'extraordinària situació que viu el país, Òmnium Bages-Moianès no durà a terme la tradicional rebuda de la Flama a la plaça Sant Domènec, ni tampoc celebrarà la cercavila musical fins a la plaça Major. Des del migdia, el foc procedent del Canigó reposarà a l'Espai Òmnium. Serà a les vuit del vespre quan es traslladarà fins la plaça Major, on s'encendrà el peveter.

Igual que en els anys anteriors, es llegirà un manifest, que en aquesta ocasió glossarà Montse Soler, infermera del SEM d'Althaia Manresa i professora d'Infereria de la FUB. I és que sota el lema Enguany encenc la flama per tu, l'acte pretén ser un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19, tot i que també recordarà els presos i preses polítiques i exiliades.