El ple de Manresa aprova per unanimitat l'adjudicació a Supercoop de l'espai al Mercat Puigmercadal

La cooperativa ja podrà desplegar el seu projecte en un local de 278 m2 d'exposició pública i 60 m2 més de magatzem

El ple de Manresa aprovant el dictamen per unanimitat
El ple de Manresa aprovant el dictamen per unanimitat | Pere Fontanals
19 de juny del 2020
Actualitzat el 20 de juny a les 10:36h
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat per unanimitat un dictamen que confirma l'adjudicació d'un local de 278 m2 (méss 60 de magatzem) al Mercat Puigmercadal a favor de Supercoop, el supermercat cooperatiu que  porta mesos treballant per portar a terme el projecte d'economia social i sostenible, amb centenars de socis de la comarca. Supercoop va ser l'únic projecte que es va presentar al concurs i va obtenir 57 dels 85 punts en joc.

Gemma Boix, de Fem Manresa, ha assenyalat que és una molt bona notícia "davant l'increment de grans superfícies d'alimentació a la ciutat". En el mateix sentit, Quim Garcia, del PSC, ha assenyalat que "tindrà una competència molt dura" en un moment en que el mercat municipal "no passa pel seu millor moment".

Finalment, Andrés Rojo, de Ciutadans, ha mostrat els seus dubtes respecte del projecte cooperatiu: "no sé si tants socis no faran el projecte ingovernable, i tampoc no em queda massa clar com els socis oferiran el seu treball al supermercat, sobretot en el cas de la gent gran".

Més enllà del model cooperatiu, amb tot el que això representa pel que fa a democràcia interna, on totes les persones sòcies tenen veu i vot a l'hora de prendre les decisions, i que es tracta d'un projecte sense ànim de lucre i amb un producte de qualitat i a un preu just tant per a les persones consumidores com per a les productores, la singularitat del model de Food Coop i Supercoop Manresa radica en la participació de les persones sòcies en el seu dia a dia.

Cada persona es compromet a aportar tres hores cada quatre setmanes de forma voluntària en el projecte, desenvolupant diferents tasques. Aquesta participació voluntària té un doble component positiu: per una part un estalvi de costos que permet abaratir el producte i per una altra, i no menys important, generar comunitat.