L'Ajuntament de Cardona concedeix més de 60 ajuts pel teixit comercial i turístic afectat per la Covid-19

A més, el consistori també preveu ampliar la partida destinada a microcrèdits per a autònoms i Pimes

L'Ajuntament de Cardona concedeix més de 60 ajuts pel teixit comercial i turístic afectat per la Covid-19
L'Ajuntament de Cardona concedeix més de 60 ajuts pel teixit comercial i turístic afectat per la Covid-19 | AjCardona
NacióManresa
18 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:53h
L'Ajuntament de Cardona ja ha començat a concedir els primers ajuts creats dins del pla de xoc per la Covid-19; un pla que va aprovar-se fa un mes i que ja es troba en la recta final de la seva execució. En aquest sentit, i pel que fa a la línia d'ajuts al teixit comercial i als serveis de proximitat i turístics de Cardona, el consistori va rebre més d'una seixantena de sol·licituds, totes aprovades, que oscil·len entre els 400 i els 500 euros. Al llarg dels pròxims dies l'administració procedirà al pagament.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha esgotat la partida de 25.000 euros que va destinar a microcrèdits per a autònoms i Pimes. I és que van ser més de deu, les empreses sol·licitants. En aquests moments el consistori les està acabant d'estudiar i ja assegura que, en el cas de no cobrir-les totes, ampliarà la partida en qüestió amb 12.000 euros més. 

En matèria d'habitatge, l'ens cardoní també ha aprovat els primers ajuts sol·licitats per fer front a les despeses de lloguer, hipoteca i subministraments bàsics. Aquests ajuts continuen essent oberts fins a l'esgotament de la partida i es poden consultar les bases per sol·licitar-los a través del següent enllaç.

L'Ajuntament agraeix l'esforç de tots els agents implicats i es mostra satisfet davant del bon ús que han tingut aquestes dues línies d'ajuts i microcrèdits sorgits del pla de xoc aprovat pel ple municipal i consensuat entre els tres grups municipals del consistori. El proper ple municipal, que tindrà lloc a principis del mes de juliol, aprovarà una reducció del 50% de la taxa de terrasses de bars i restaurants.
Arxivat a