Detenen dos veïns del Bages com a presumptes autors de cinc robatoris en masies del Berguedà

Els delinqüents, que ja van ser detinguts al maig pel robatori d'una tona de cable de coure, venien els objectes sostrets en diverses botigues de segona mà de Manresa i Terrassa

Els robatoris es van dur a terme en masies ubicades als municipis de Viver i Serrateix, Santa Maria de Merlès, Puig-Reig i Berga
Els robatoris es van dur a terme en masies ubicades als municipis de Viver i Serrateix, Santa Maria de Merlès, Puig-Reig i Berga | GSV
NacióManresa
18 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:45h
Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat dilluns, 15 de juny, un veí de Súria de 38 anys i una santfruitosenca de 37 anys, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força a interior de domicili. Es tracta de dues persones que ja havien estat detingudes el mes de maig en el transcurs d'una altra investigació per robar una tona de cable telefònic valorat en 3.800 euros a la comarca veïna.

Els fets es remunten des del mes d'octubre del 2019 fins a principis del mes de març de l'any 2020, quan la Unitat d'Investigació de la comissaria de Berga va tenir coneixement que s'havien produït diversos robatoris en algunes masies de la comarca, concretament als municipis de Viver i Serrateix, Santa Maria de Merlès, Puig-Reig i Berga.

Durant la investigació, els agents van determinar que els autors escollien masies o cases aïllades de segona residència situades en zones rurals, pròximes entre elles. Hi accedien escalant els immobles, forçant portes, persianes o finestres i, un cop dins, regiraven totes les estances per saquejar, completament, tot els objectes de l'interior, fins i tot menjar, roba de casa o estris de neteja. En alguna ocasió van arrencar tot el cablejat de coure de les instal·lacions elèctriques.

Els investigadors van recuperar i localitzar gran part dels objectes sostrets (panells solars, estufes, eines, làmpades, rellotges de paret, cafeteres, forns, radiadors, planxes de roba, generadors i televisors, entre d'altres) en diverses botigues de segona mà de la ciutat de Manresa i Terrassa. Respecte el cablejat elèctric, els autors dels robatoris l'havien portat a vendre en diferents deixalleries de la comarca del Bages.
 
Després de la investigació, els Mossos van detenir dos dels presumptes autors dels robatoris. La investigació, però, encara està oberta i no es descarten noves detencions en relació a aquests fets.

Els detinguts, ambdós amb antecedents policials, van passar, el dimarts 16 de juny, a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.