Memòria.cat presenta un web amb els curtmetratges de Joan Guitart Clapera

Són pràcticament 250 curts que constitueixen una crònica viva de Manresa i el Bages dels últims 50 anys

Joan Guitart Clapera
Joan Guitart Clapera | Memòria.cat
Redacció
18 de juny del 2020
Actualitzat a les 8:45h
El portal de l'Associació Memòria i Història de Manresa, www.memoria.cat,  presenta un nou web que recull ordenats i classificats gairebé tots els curtmetratges que el cineasta manresà Joan Guitart Clapera (Manresa, 1932) ha anat filmant durant 50 anys.

Són pràcticament 250 curts que constitueixen una crònica viva de Manresa i el Bages, una aportació molt important a la història contemporània de la Catalunya central. Servirà perquè els manresans que van viure els fets enregistrats els puguin recordar i reconèixer-s’hi i perquè les noves generacions puguin descobrir amb detall diferents esdeveniments de la vida cultural i social de la Manresa i del Bages de les darreres dècades. És un llegat que queda per a la posteritat i això sempre li ho haurem d'agrair. També hi hem inclòs tots els seus enginyosos curts de ficció.

Els curtmetratges -que ja es podien veure a Youtube i a Facebook- s'ofereixen amb la màxima qualitat possible i ordenats cronològicament i classificats pels següents temes: Concursos de pintura ràpida, Cultura, Esports, Exposicions, Festa Major, Festes, Ficció, Fires, Història, Mitjans de comunicació, Música, Patrimoni, Societat, Successos i Teatre. En definitiva, un ingent llegat cinematogràfic de gran interès, a l'abast de tothom.

Al web s'hi pot trobar també una explicació dels continguts dels curtmetratges i una biografia -amb alguns documents i fotografies- de Joan Guitart Clapera.