La Festa Major de Manresa no tindrà ni Correfoc ni Correaigua ni concert de gran format

El Castell de focs es farà en tres escenaris diferents i simultanis, que no inclouran el Parc de l'Agulla, per evitar grans aglomeracions de gent

La Festa Major de Manresa 2020 no tindrà Correfoc
La Festa Major de Manresa 2020 no tindrà Correfoc | Àlex Gómez Ribera
17 de juny del 2020
La Festa Major de Manresa no tindrà ni Correfoc, ni Correaigua, ni el concert de gran format amb grup de primera línia com en les darreres edicions. L'organització de la festa, que enguany cau en el 31 d'agost, evitarà qualsevol acte que pugui aplegar molta gent en un mateix espai o que requereixi contacte entre les persones. En aquest sentit, per exemple, el concert i ball que se celebra al pati de l'Anònima, serà un doble concert.

Malgrat els bons resultats sanitaris que es viuen al Bages des de fa alguna setmana pel que fa a nous contagis de corornavirus i que encara falten més de dos mesos per la Festa Major, l'organització ha optat per programar actes de petit format que es puguin portar a terme a les places de la ciutat sense que hi hagi molta densitat d'assistents.

Així, el Castell de focs no tindrà lloc al Parc de l'Agulla i es farà en tres escenaris diferents i simultanis per garantir que es pugui veure des de gairebé qualsevol domicili de la ciutat. Tot i que encara no età tancat es preveu fer-lo des de la barriada Mion, la Torre Santa Caterina i la Balconada.

La programació d'actes de la Festa Major no està ni molt menys tancada i encara no s'ha determinat si la resta d'actes pirotècnics, com la Moscada, es portaran a terme, tot i que per la premissa inicial sembla difícil que es pugui dur a terme la Mostra del Correfoc.

Pel que fa als actes amb imatgeria, l'organització estudia la fórmula que qui vulgui pugui acostar-se als gegants i a la resta de figures si finalment es decideix per suspendre'n els balls.

La crisi del coronavirus trastocarà bona part dels actes de la Festa Major de Manresa.