Sor Lucía avisa: «No voldria abaixar la persiana de la Plataforma dels Aliments de Manresa»

La monja fa una crida a les aportacions de particulars i empreses per garantir "la pau social"

Sor Lucía Caram explica la situació a la Plataforma dels Aliments
Sor Lucía Caram explica la situació a la Plataforma dels Aliments | FCSC
17 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:44h

Sor Lucía Caram ha fet una crida a particulars i empreses d'alimentació per a que facin aportacions a la Plataforma dels Aliments de la Fundació del Convent de Santa Clara en un vídeo que ha penjat a les xarxes i on la monja manresana manifesta la seva "gran angoixa" i recupera el seu discurs més punyent.

En el vídeo, Sor Lucía assumeix que la crisi sanitària ha estat una "màquina de destrucció de llocs de treball", però que fins que no es reactivi el mercat laboral cal ajudar les famílies que s'han quedat sense res. En aquest sentit, la monja adverteix que cal garantir la "pau social" perquè comprèn que "qui no té per alimentar els seus fills, és legítim que busqui qualsevol manera per fer-ho".

Durant el que ha durat la pandèmia, la Plataforma dels Aliments de Manresa ha repartit lots per valor d'1.140.000 euros a més de 7.000 persones, amb 26 dies que han obert presencialment el local de la carretera de Vic i s'ha repartit menjar cuinat a casa de 100 persones.

Però no és suficient i avisa que "no voldria abaixar la persiana de la Plataforma dels Aliments" per no poder cobrir les necessitats de les famílies que s'han quedat sense res.

Crítica amb altres comunitats catòliques

Recuperant el seu discurs més punyent, Caram no s'ha estat de criticar altres comunitats "molt properes" que "especulen amb els béns per treure rèdits i acumular diners". En aquest sentit, ha assegurat que no es vol fer "mala sang" amb gent que "usa l'Evangeli per tenir un discurs molt espiritual, però que obliga el que són els problemes reals". Sense concretar, Sor Lucía s'ha referit als "Corpus amb grans ritus d'adoració que obvien que l'Eucaristia és el pa que es reparteix".