Les reivindicacions dels treballadors d'Althaia no avancen en la negociació

Els treballadors s'han tornat a concentrar aquest dimarts davant de Sant Joan de Déu

Pancartes dels col·lectius que han donat suport als treballadors d'Althaia aquest dimarts
Pancartes dels col·lectius que han donat suport als treballadors d'Althaia aquest dimarts | Pere Fontanals
Pere Fontanals
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:28h
Els treballadors d'Althaia s'han concentrat de nou aquest dimarts davant de l'hospital de Sant Joan de Déu per continuar reivindicant millores laborals i salarials. Com en les últimes setmanes, els treballadors no han estat sols. Els han acompanyat la FAVM, la plataforma dels pensionistes, Acció Lila-L'Aldarull, i les treballadores de l'empresa externa de neteja a Althaia, Sodexo, que han viscut la pandèmia des de primera línia sense tenir cap incentiu.

Els treballadors reclamen recuperar les condicions econòmiques d'abans de la crisi de 2008 i les retallades, el cobrament de la paga per objectius de 2019 i dels següents anys, l'equiparació amb els treballadors de l'ICS, serologies per a tots els treballadors que hagin tingut contacte amb la Covid-19 i que sigui reconegut com a malaltia professional.

En el manifest també demanen el cobrament de les hores durant l'estat d'alarma com de "força major", o sigui, al 150% del seu valor ordinari, contractes del 100% de la jornada per als treballadors amb contracte parcial que han fet tota la jornada i, també, prejubilacions.

Durant aquestes vuit setmanes de mobilitzacions, la negociació entre comitès i empresa sembla encallada. Segons fonts sindicals i de la fundació, l'únic terreny en que s'ha avançat és en de les proves serològiques i el subministrament d'equips de protecció individual, però no en la resta. Els sindicats amenacen amb intensificar les protestes quan arribi la tardor, i l'empresa insisteix que "les millores salarials depenen de la dotació pressupostària".

"No volem propines, volem millores salarials" han reivindicat sobre la paga que ofereix el Govern.