Laboral

Les reivindicacions dels treballadors d'Althaia no avancen en la negociació

Els treballadors s'han tornat a concentrar aquest dimarts davant de Sant Joan de Déu

per Pere Fontanals , Manresa, 16 de juny de 2020 a les 21:18 |
Pancartes dels col·lectius que han donat suport als treballadors d'Althaia aquest dimarts | Pere Fontanals
Els treballadors d'Althaia s'han concentrat de nou aquest dimarts davant de l'hospital de Sant Joan de Déu per continuar reivindicant millores laborals i salarials. Com en les últimes setmanes, els treballadors no han estat sols. Els han acompanyat la FAVM, la plataforma dels pensionistes, Acció Lila-L'Aldarull, i les treballadores de l'empresa externa de neteja a Althaia, Sodexo, que han viscut la pandèmia des de primera línia sense tenir cap incentiu.

Els treballadors reclamen recuperar les condicions econòmiques d'abans de la crisi de 2008 i les retallades, el cobrament de la paga per objectius de 2019 i dels següents anys, l'equiparació amb els treballadors de l'ICS, serologies per a tots els treballadors que hagin tingut contacte amb la Covid-19 i que sigui reconegut com a malaltia professional.


En el manifest també demanen el cobrament de les hores durant l'estat d'alarma com de "força major", o sigui, al 150% del seu valor ordinari, contractes del 100% de la jornada per als treballadors amb contracte parcial que han fet tota la jornada i, també, prejubilacions.

Durant aquestes vuit setmanes de mobilitzacions, la negociació entre comitès i empresa sembla encallada. Segons fonts sindicals i de la fundació, l'únic terreny en que s'ha avançat és en de les proves serològiques i el subministrament d'equips de protecció individual, però no en la resta. Els sindicats amenacen amb intensificar les protestes quan arribi la tardor, i l'empresa insisteix que "les millores salarials depenen de la dotació pressupostària".


"No volem propines, volem millores salarials" han reivindicat sobre la paga que ofereix el Govern.

 

Participació