El comitè d'ICL a Súria es desmarca de la vaga per l'accident mortal a la mina de Vilafruns

Va forçar l'ajornament de l'aturada del 18 al 30 de juny, però finalment ha deixat a l'estacada els comitès d'ICL a Sallent i de Montajes Rus

ICL a Súria
ICL a Súria | Martí M.
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:22h
El comitè d'empresa d'ICL a Súria s'ha demarcat de la convocatòria de vaga per reclamar millores de seguretat en les mines del Bages arran de l'accident laboral mortal que va patir Pau Camp el passat 4 de juny, després que fes endarrerir la primera convocatòria per a aquest dijous que proposaven els comitès d'ICL a Sallent i de Montajes Rus, l'empresa per la que treballava la víctima.

Així doncs, la vaga es farà el 30 de juny, però només a les mines de Sallent i Balsareny. La jornada de vaga tindrà el lema “Per la seguretat a la mina”, després dels accidents laborals ocorreguts en l'últim mes. Els sindicats exigeixen a la direcció d'ICL i a les direccions de les empreses contractistes de la mina que s'incrementin les mesures de seguretat, ja que amb els darrers accidents ha quedat demostrat que ara mateix no són suficients.

Estan convocats a la vaga les treballadores i treballadors d'Iberpotash de Sallent i de la subcontracta Montajes Rus, una mobilització que podria afectar prop de 800 persones entre personal directe i indirecte de la mina.

El mateix dia de la vaga, els treballadors es concentraran a les 11 hores a la plaça Major de Manresa, localitat on vivia el treballador que va morir el passat 4 de juny, i allà està prevista la lectura d'un manifest per exigir més seguretat a la mina.
Arxivat a