Transport escolar

El Consell Comarcal reforça el servei de taxi de les línies de baixa ocupació del transport escolar

El ple de juny dona llum verda a la nova licitació que prioritzarà els taxistes amb llicència als municipis d'origen o de destí de les diferents línies

per Redacció , 16 de juny de 2020 a les 14:16 |
Ple telemàtic del Consell Comarcal del Bages | CCBages
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de juny del Consell Comarcal del Bages ha ratificat la licitació del contracte del servei de taxi de les línies de baixa ocupació del transport escolar a partir del proper curs 2020-2021. El nou contracte prioritzarà els taxistes amb llicència als municipis d'origen o de destí de les diferents línies i donarà resposta a la demanda dels professionals del sector. La sessió també ha aprovat una moció del grup comarcal de Ciutadans per preservar i fer efectiva la conciliació laboral i la reducció de la bretxa salarial en la situació de pandèmia actual amb esmenes per part del grup d'ERC. El text ratifica, entre d'altres, el compromís del Consell Comarcal del Bages per promoure el teletreball entre les empreses de la comarca i afavorir la conciliació familiar. En paral·lel, també es demana al Governs espanyol i català un pla específic i urgent amb accions i mesures concretes i reals de conciliació i flexibilització i que es mantinguin tancats els centres de treball on no es protegeixin els professionals.

Jornada del 15 de juny


En el marc del ple telemàtic celebrat aquest dilluns a la tarda s'ha posat en valor tota la feina impulsada des del Consell Comarcal del Bages en matèria de persones grans. Coincidint amb la jornada del 15 de juny, Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament en la vellesa s'han explicat les iniciatives amb què es treballa en què destaquen la campanya de conscienciació Bages Tracta'm Bé i la prova pilot que començarà el proper setembre amb un equip especialitzat per atendre els casos de maltractament a les persones grans del territori. Amb el suport de la Diputació de Barcelona i en coordinació amb l'Ajuntament de Manresa, el servei d'Inclusió Social, Acollida i Envelliment del Consell comptarà amb un equip de referència a la comarca.

Dia LGTBI


Finalment, el Consell ha recordat que el proper 28 de juny se celebrarà el Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI que aquest any també reivindicarà poder penjar la bandera LGTBI als edificis oficials després de la prohibició del Tribunal Suprem. Des del Consell Nacional LGTBI i el propi Consell Comarcal del Bages es considera "un nou atac a la llibertat d'expressió per part d'una cúpula judicial cada cop més ancorada en les seves resolucions cap a posicionaments retrògrads i integristes, una cúpula judicial que, no ho oblidem, hauria d'haver estat renovada segons la llei que diuen protegir, fa ja uns anys". 

 

Participació