La històrica revista El Pou de la gallina engega un Verkami per aconseguir millorar i renovar el seu web

Després de 33 anys de presència ininterrompuda al carrer, la publicació manresana vol fer un pas més "per continuar sent presents en la societat de la segona dècada del segle XXI com a mitjà de comunicació independent i plural"

La històrica revista El Pou de la gallina engega un Verkami per millorar i renovar el seu web
La històrica revista El Pou de la gallina engega un Verkami per millorar i renovar el seu web
16 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:38h
Adaptar-se a les necessitats canviants d'una societat dinàmica. Això és el que pretén l'Associació Cultural El Pou de la gallina, l'entitat sense afany de lucre encarregada d'editar la revista manresana El Pou de la gallina, una publicació mensual "de tarannà independent" que va néixer el dia de Sant Jordi de l'any 1987 amb l'objectiu d'aportar "una nova veu a Manresa". I és que després de trenta-tres anys de presència ininterrompuda al carrer, en format físic, els impulsors i col·laboradors de la revista han cregut essencial fer un pas endavant i apostar per les noves tecnologies amb la voluntat de "continuar sent presents en la societat manresana de la segona dècada del segle XXI com a mitjà de comunicació independent i plural".

De fet, i assumint aquest canvi d'hàbits sobretot pel que fa a la lectura de l'actualitat, l'any 2012, l'entitat va decidir que, a banda de seguir editant la revista en paper, també obriria una pàgina web amb contingut virtual. Ara, però, i tenint en compte els avenços constants de les noves tecnologies, "el nostre web ha quedat obsolet perquè el que hi pengem no s'adapta a les pantalles dels dispositius mòbils", un fet que, asseguren, "ha provocat un decreixement en el nombre de visites i una progressiva pèrdua d'atractivitat en la presentació dels continguts".

Amb la voluntat, doncs, de revertir la situació, des de l'Associació Cultural El Pou de la gallina han engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per aconseguir els diners "que ens permetin traslladar tot el fons que tenim a una versió actualitzada de la plataforma de gestió web"; una plataforma que forma part de l'empresa Sobrevia, la companyia tecnològica que vertebra, entre d'altres, les pàgines del grup Nació Digital (entre elles, la capçalera del NacióManresa), i que ha rebut el reconeixement internacional de Google.

Al canvi de plataforma, expliquen des del Pou, "també hi anirà associat un redisseny i un replantejament dels continguts i la manera d'estructurar-los". En definitiva, "es preveu una evolució cap a una pàgina més atractiva, més visual i navegable des de tots els dispositius", assenyalen, mentre afegeixen que aquesta campanya de micromecenatge "també pretén incentivar a la col·laboració de la ciutadania amb el projecte de la revista". I és que, de fet, el Pou de la gallina "ha estat, tradicionalment, l'escola de molts estudiants de periodisme i comunicació, així com articulistes, ninotaires, il·lustradors i veïnes i veïns", detallen.

El Verkami per fer realitat aquesta fita demana un total de 3.000 euros i finalitzarà el 22 de juliol. Les aportacions que es poden fer van dels 5 als 350 euros, depenent de les possibilitats de cadascú. A banda de les recompenses que es repartiran entre els mecenes, El Pou inclourà, en la revista física del mes de setembre, una pàgina amb els noms i cognoms de tothom que hi hagi col·laborat. Així mateix, també incorporarà una pàgina del nou lloc web amb el llistat de totes les persones que l'han fet possible.