El Festival de Música Clàssica Memorial Eduard Casajoana viurà la seva edició més solidària

Gran part dels beneficis de les entrades aniran a parar a Càritas Sant Fruitós i a la Plataforma del Banc d'Aliments de Manresa

Joan Carles Batanés, Xavier Racero, Mireia Pintó i Ferran González
Joan Carles Batanés, Xavier Racero, Mireia Pintó i Ferran González | AjSFB
Redacció
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:14h
Els jardins de Sant Benet de Bages es tornaran a omplir els dijous de juliol de música clàssica en la 26ena edició del Festival Internacional de Música Clàssica Memorial Eduard Casajoana.

L'edició d'enguany tindrà, com a tret distintiu, la seva vessant més solidària ja que gran part dels beneficis de les entrades aniran a parar a Càritas Sant Fruitós i a la Plataforma del Banc d'Aliments de Manresa. Des de l'organització del Festival s'ha impulsat aquesta iniciativa fruit de la necessitat actual que tenen aquestes entitats per fer front a la demanda creixent de famílies usuàries d'aquestes entitats.

El Festival de Sant Fruitós de Bages serà un dels primers certàmens d'aquestes característiques que aixeca el teló aquest any. Des de l'organització i l'Ajuntament s'ha treballat des del primer dia amb la voluntat de celebrar-ho de forma presencial per tal d'oferir cultura en directe i donar un impuls al sector cultural que s'ha vist tant afectat per la pandèmia.

Pel què fa a la programació, el dijous 9 de juliol es donarà el tret de sortida al festival amb un concert que s'emetrà en streaming a 1/4 d'11 de la nit amb els pianistes Eudald Buch i Vladislav Bronevetzky. Aquest concert tindrà un preu simbòlic de 5 euros.

El primer dels concerts presencials serà el dijous 16 de juliol amb el tenor Josep Bros, la soprano Maria Miró i el pianista Marco Evangelisti que oferiran àries i duos d'òperes i sarsuela i cançons catalanes i italianes.
El dijous 23 de juliol serà el torn de la mezzosoprano Mireia Pintó acompanyada de l'actriu Silvia Bel amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 que retran homenatge a García Lorca. 

Els encarregats de tancar el festival el dijous 30 de juliol serà el Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Lluís Vilamajó i Maria Mauri i Josep Surinyach al piano.

Des de l'organització s'ha fixat un preu únic de 20 euros per cadascun d'aquests tres concerts, les entrades es posaran a la venda properament per internet i en alguns establiments també de forma presencial. 

Pel què fa a l'aforament al recinte es calcula que podran gaudir de cadascuna de les ofertes un total de 300 persones, respectant les limitacions dictades per les autoritats sanitàries i amb les mesures de higiene i prevenció necessàries.

El Festival compta enguany amb un pressupost de 34.000 euros, 15.000 euros dels quals a càrrec de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.