Neix Eateasy, una «app» que recull tota la informació i característiques dels restaurants del Bages

Creada per cinc joves manresanes, l'aplicació vol fer d'altaveu dels serveis que ofereix el sector de la restauració de la comarca després de la sotragada de la crisi de la Covid-19

Cinc manresanes creen una app amb la relació de tots els bars i restaurants del Bages
Cinc manresanes creen una app amb la relació de tots els bars i restaurants del Bages | AFT
16 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:31h
Durant l'estat d'alarma i el confinament causat per la pandèmia de la Covid-19, van ser molts els ciutadans que, en algun moment o altre, van decidir demanar menjar a domicili. El dubte, però, era saber quins restaurants oferien aquest servei i si tenien una carta virtual amb la relació de tots els plats. De fet, a internet, no hi apareixien la totalitat d'establiments que havien optat per dur menjar a casa, ja fos perquè no disposaven de pàgina web o perquè no tenien perfils a les xarxes socials per promocionar la seva oferta. 

Va ser amb la voluntat de facilitar aquesta feina de recerca per part de la ciutadania així com també d'ajudar els restauradors sense presència internàutica que cinc joves manresanes van decidir crear Eateasy, un buscador online que recull la informació i les característiques de tots els bars i restaurants del Bages. "La idea va sorgir de la necessitat de tenir tota l'oferta gastronòmica de la comarca en un únic espai", manifesten les alma mater del projecte, que en un principi va començar-se a gestar per Facebook i Instagram però que ara ja compta amb una aplicació mòbil gratuïta.

Per tirar endavant Eateasy, "vam posar-nos en contacte amb els diversos restauradors perquè ens diguessin què els semblava la idea". La resposta, asseguren, va ser molt positiva: "van trobar, en nosaltres, un gran altaveu per poder enviar les seves propostes a molta més gent". De fet, aquesta és, precisament, la raó de ser del projecte: "ho fem de manera totalment altruista, i és que com a manresanes que som ens sentim amb l'obligació de donar un cop de mà a la ciutat i a tots aquells establiments comercials que s'estan intentant aixecar després de la crisi de la Covid-19", diuen. 

Una app col·laborativa

Dintre de l'aplicació mòbil d'Eateasy, els usuaris podran buscar la informació de qualsevol restaurant. Tindran l'opció de veure la llista completa d'establiments però també podran acotar la cerca usant filtres segons el tipus de cuina que vulguin; on volen menjar (és a dir, si s'ofereix servei a domicili o si el restaurant té terrassa), o segons la ubicació. Cada un dels establiments comptarà amb una fitxa informativa que inclourà el telèfon del lloc, les cartes, els menús especials, l'adreça exacta i diverses recomanacions fetes per les noies d'Eateasy.

A banda, la intenció és que l'app sigui col·laborativa. En aquest sentit, els usuaris podran registrar-s'hi i fer les seves pròpies recomanacions o preguntes, així com també per donar detalls si troben alguna informació incorrecta.