Coronavirus

Sant Fruitós dedicarà un monument a les víctimes i els herois de la Covid-19

S'instal·larà a la plaça Onze de Setembre i tindrà l'aigua com a protagonista

per NacióManresa, Sant Fruitós de Bages | 16 de juny de 2020 a les 10:35 |
L'escultura s'instal·larà a la plaça Onze de Setembre | AjSFB
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Fruitós col·locarà, a la plaça Onze de Setembre, un monument per homenatjar i recordar els herois i les víctimes de la pandèmia de la Covid-19. L'escultura, que encara s'ha de construir, tindrà l'aigua com a element principal i estarà dissenyada l'artista manresà Jaume Soldevila, autor, entre d'altres, del monument en honor a la Llum (a la plaça Infants) o del monument a la comarca que es pot veure a la plaça Bages de Manresa. Des del consistori santfruitosenc s'ha demanat a Soldevila que creï el conjunt escultòric i que hi integri, també, els dissenys dels artistes locals Agustí Penadès i Neus Serra.

L'alçament d'aquesta escultura busca, per una banda, agrair la feina de tots els sanitaris i persones vinculades en l'àmbit de l'atenció i les cures i, per l'altra, recordar els difunts i difuntes a causa del virus. En aquest sentit, el monument inclourà els noms de totes les persones que han perdut la vida al municipi fruit d'aquesta pandèmia.


El projecte de construcció d'un memorial dels herois i víctimes de la Covid-19 es va exposar en la junta de portaveus convocada el passat dijous 4 de juny. En ella hi van prendre part representants de tots els grups municipals amb presència al consistori. La proposta va tenir el consens de totes les formacions polítiques. 

 

Participació