Els sindicats dels Mossos «no opinen» sobre la denúncia de racisme als ARRO de Manresa

Tant SAP-FEPOL com USPAC descarten manifestar-se "a petició dels propis agents afectats" i "mentre duri la instrucció judicial"

La denúncia afecta a sis agents dels ARRO
La denúncia afecta a sis agents dels ARRO | Jonhatan Oca
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:44h
El principal sindicat dels Mossos d'Esquadra, SAP-FEPOL, ni el sindicat policial USPAC no faran cap declaració sobre la denúncia que el jove de 20 anys, Wubi, va fer de l'agressió racista que va patir el gener de 2019 a Sant Feliu Sasserra per part de sis agents dels ARRO de la policia catalana que va gravar amb el mòbil i que ha sortit publicat en tots els mitjans de comunicació aquest dilluns.

Tant un sindicat com l'altra han afirmat a NacióManresa que no faran cap declaració oficial "mentre duri la instrucció judicial", que porta a terme la jutgessa titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de Manresa.

El sindicat majoritari SAP-FEPOL ha afegit que no farà cap declaració "a petició expressa dels agents afectats", ja que consideren que podria enterbolir la investigació que es porta a terme. Cal recordar que aquest mateix dilluns, després que Interior hagi admès que ha escoltat la gravació per primera vegada, el departament ha decidit traslladar els agents a una altra regió policial com a mesura cautelar.

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Manresa està investigant una presumpta agressió racista policial al Wubi, un jove que quan van passar els fets tenia 20 anys, a Sant Feliu Sasserra. Els fets es remunten a gener de 2019 quan en Wubi sortia de casa seva on s'estava fent un desnonament. 

Segons explica la mateixa víctima i SOS Racisme, agents dels ARRO dels Mossos d'Esquadra el van vexar, el van insultar i el van agredir. Quan va veure per on anava l'acció policial, en Wubi va encertar a engegar la gravadora del mòbil i va recollir un àudio on, de forma explícita, se sent com li diuen que és "un mono" i altres vexacions i l'avisen que el que ha de fer quan vegi la policia "és córrer". La gravació l'ha fet pública la Directa.