Interior canvia la destinació dels sis mossos investigats per l'agressió racista al Bages

El conseller d'Interior i el director General de la Policia compareixeran a petició pròpia davant del Parlament de Catalunya

El Conseller d'Interior Miquel Buch, en una imatge recent
El Conseller d'Interior Miquel Buch, en una imatge recent | Govern
Redacció
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:07h
La Conselleria d'Interior ha emès un comunicat informant que aquest dilluns, un cop ha conegut el contingut de l'àudio en què s'escolten vexacions i insults racistes d'un grup d'agents dels antiavalots dels Mossos a un jove a Sant Feliu Sassserra, ha decidit, de forma cautelar, canviar la destinació dels policies a l'espera de la resolució judicial del procediment obert als jutjats de Manresa.

De la mateixa manera, Interior explica que des que els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement dels fets, la Divisió d'Afers Interns va obrir una investigació i el cos es va posar a disposició de la justícia per tal d'aclarir els fets i aportar el màxim d'informació per determinar el que va succeir. L'inici de la instrucció judicial va comportar la paralització automàtica de la investigació interna a l'espera de ressolució al Jutjat número 5 de Manresa.

Els Mossos d'Esquadra aprofiten el comunicat per reiterar "el seu compromís i consciència de la seva obligació per garantir la llibertat i els drets de tots els ciutadans" així com "manifesta el seu rebuig absolut a qualsevol actuació basada en criteris discriminatoris".

Finalment el conseller d'Interior i el director General de la Policia compareixeran a petició pròpia, davant del Parlament de Catalunya, per informar sobre les actuacions i les polítiques de no discriminació impulsades pels Mossos d'Esquadra.

Una gravació que ha agitat consciències

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Manresa està investigant una presumpta agressió racista policial al Wubi, un jove que quan van passar els fets tenia 20 anys, a Sant Feliu Sasserra. Els fets es remunten a gener de 2019 quan en Wubi sortia de casa seva on s'estava fent un desnonament. 


Segons explica la mateixa víctima i SOS Racisme, agents dels ARRO dels Mossos d'Esquadra el van vexar, el van insultar i el van agredir. Quan va veure per on anava l'acció policial, en Wubi va encertar a engegar la gravadora del mòbil i va recollir un àudio on, de forma explícita, se sent com li diuen que és "un mono" i altres vexacions i l'avisen que el que ha de fer quan vegi la policia "és córrer". La gravació l'ha fet pública Directa.