Tigre de Paper s'apropa als infants amb una col·lecció de biografies de catalans que han fet història

L'editorial manresana ja ha tret al mercat un conte que narra la vida de Neus Català i un altre que es posa a la pell de Montserrat Roig; properament publicarà la història de Salvador Puig-Antich

Tigre de Paper s'apropa als infants amb una col·lecció de biografies de catalans que han fet història
Tigre de Paper s'apropa als infants amb una col·lecció de biografies de catalans que han fet història | TdP
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:07h
Després d'anunciar, el mes de novembre passat, que assumiria i succeiria el llegat de la cèlebre Edicions Bellaterra, la cooperativa manresana Cultura21 acaba de fer realitat un altre projecte. I és que a banda de les consolidades col·leccions Narratives i Assaigs que contínuament va ampliant sota el segell Tigre de Paper, ara n'incorpora una -la primera- adreçada a públic infantil: Els Petits Tigres.

"Tenint en compte que ja hi ha editorials que treballen molt bé i que s'esforcen per despertar, entre les nenes i nens, una mirada crítica cap al món, nosaltres volíem anar una mica més enllà", explica Marc Garcés, editor de la cooperativa. En aquest sentit, el que va decidir el segell manresà va ser posar en valor la vida de catalanes i catalans que han fet història a través de contes amens i fàcils de llegir: "volem contribuir a què els infants tinguin un altre tipus de referents -més reals i humans- i que, a més, siguin de casa nostra", assenyala Garcés.

De moment, Tigre de Paper ja ha llençat les dues primeres biografies de la col·lecció Els Petits Tigres. Es tracta de la de Neus Català i la de Montserrat Roig, dues dones "valentes i entusiastes que van fer coses extraordinàries"; amb una història vital "tan real com la de totes i tots nosaltres", afirmen des de l'editorial, tot avançant que, properament, trauran a la llum la biografia de Salvador Puig Antich. "Pensem que el nostre país té històries que val la pena explicar, recordar i aprendre'n", ressalta Garcés, que afegeix que la voluntat de l'editorial és publicar dues o tres contes d'aquest estil cada any.

Els contes d'Els Petits Tigres, recomanats per a nens i nenes d'entre 7 i 11 anys, han estat escrits per Oriol Gilibets i il·lustrats per David Agrio. Carles Viñas s'ha encarregat de l'assessorament històric. Tenen un preu de 12,50 euros i es poden comprar, o bé a través de la pàgina web de Tigre de Paper, o bé, a partir de dilluns vinent (22 de juny) a qualsevol llibreria dels Països Catalans. A Manresa, a banda de a les llibreries, també es podran adquirir a La Batzegada (plaça Gispert, 2).