La Plataforma Antiracista convoca per aquest dilluns una nova manifestació contra el racisme policial

Començarà a les set de la tarda des de la plaça Sant Domènec de Manresa

La Plataforma Antiracista convoca per aquest dilluns una nova manifestació contra el racisme policial
La Plataforma Antiracista convoca per aquest dilluns una nova manifestació contra el racisme policial | Pere Fontanals
NacióManresa
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:43h
La Plataforma Antiracista de Manresa ha organitzat, per aquest dilluns, 15 de juny, una manifestació "contra el racisme i la brutalitat policial" que començarà a les set de la tarda i sortirà des de la plaça Sant Domènec. 

Després de la que ja va convocar el passat dissabte 6 de juny arran del cas Floyd, ara, el col·lectiu, torna a fer una crida a la ciutadania perquè es manifesti contra el "racisme policial" que "patrulla pels nostres carrers". Tot plegat, després d'haver-se fet públic el cas del Wubi, un jove de 20 anys que va patir atacs racistes per part d'agents dels ARRO dels Mossos d'Esquadra mentre l'estaven intentant desnonar d'un pis de Sant Feliu Sasserra. Els fets van tenir lloc el mes de gener del 2019 i compten amb un àudio on, de forma explícita, se sent com la policia es refereix al noi com "un mono" i l'avisen que el que ha de fer quan vegi algun agent pel carrer, "és córrer". 

Davant l'evidència de l'àudio aportat pel Wubi i per SOS Racisme, la jutgessa del Jutjat número 5 de Manresa va obrir diligències i en aquests moments el cas es troba en fase d'instrucció. Malgrat tot, els agents implicats en el cas segueixen treballant a l'espera de judici, segons assegura SOS Racisme.