L'alumnat de l'Escola de Música d'Artés clourà el curs oferint un cicle virtual de 17 concerts

Les audicions es duran a terme al llarg d'aquesta setmana (del 15 al 19 de juny) i s'emetran pel canal de Youtube del centre

NacióManresa
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:19h
L'alumnat de l'Escola de Música d'Artés clourà el curs oferint un cicle virtual de 17 concerts
L'alumnat de l'Escola de Música d'Artés clourà el curs oferint un cicle virtual de 17 concerts | Youtube
Videoconferències, vídeos tutorials, classes a través de plataformes virtuals... Igual que la gran majoria de centres educatius del país, l'Escola Municipal de Música d'Artés (EMMA) tampoc va aturar la seva activitat lectiva, durant els mesos de confinament. De fet, i tal com el mateix equip de docents manifesta, "si bé el wifi no pot suplir tot el que ofereix qualsevol escola -més lligat en el marc emocional, relacional, de col·lectiu i de proximitat- sí que ens ha permès mantenir el centre actiu i dinàmic, així com també descobrir nous canals i eines" per seguir donant classes "de la millor manera possible".

Amb la voluntat, doncs, de donar a conèixer la feina feta al llarg dels darrers tres mesos, l'EMMA ha decidit impulsar un cicle virtual de disset concerts; un cicle que comptarà amb audicions instrumentals i amb muntatges musicals de les formacions i assignatures col·lectives que l'alumnat ha enregistrat des de casa i que el professorat s'ha encarregat d'editar en format audiovisual.

En aquest sentit, la iniciativa -que engegarà aquest dilluns, 15 de juny i culminarà el divendres 19 del mateix mes- comptarà amb audicions d'instrument; amb mostres de llenguatge musical i harmonia; amb un espectacle dels més petits de l'escola al voltant de la Patum; amb muntatges tant de les formacions instrumentals com del grup de Teatre Musical, i amb vídeos del treball fet amb els nadons. Tot plegat es podrà seguir a través del canal Youtube de l'EMMA

Una cover multitudinària com a traca final

La setmana de concerts virtuals clourà el divendres 19 de juny, a dos quarts de nou del vespre, amb una macrocover participativa a càrrec de tot l'alumnat dels diferents cors de l'EMMA i de tot el claustre de professors. Un total de 140 veus, gravades des de casa, interpretaran la peça Ens en sortirem, del grup osonenc Obeses, que, abans de l'arribada del Coronavirus, s'havia fixat com a peça col·lectiva que havia de cloure el concert d'aquest final de curs.