CCOO diu buscar un «ample consens» en la vaga a la mina i acusa la Intersindical-CSC d'«anar a la seva»

El sindicat assegura que la proposta de vaga per al 30 de juny busca el suport dels dos comitès d'ICL i el de Montajes Rus, mentre que la representació del sindicat independentista és "residual"

Visita a la depuradora de sal d'ICL a Sallent
Visita a la depuradora de sal d'ICL a Sallent | Pere Fontanals
14 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:23h
La convocatòria de vaga a les mines de Balsareny, Sallent i Súria d'un dia per al proper 30 de juny, "que encara no és segura", busca un "ample consens" amb el suport del comitè d'empresa d'ICL Sallent, d'ICL Súria i de Montajes Rus, segons ha assegurat a NacióManresa el secretari d'indústria de CCOO al Vallès Occidental-Bages, José Rueda.

Rueda ha afirmat que la primera data que havien proposat per fer l'aturada era el proper 18 de juny, però que el comitè d'ICL a Súria els va demanar d'ajornar-la a final de mes ja que "la data era massa aviat i no hi havia temps per organitzar-se".

Segons ha explicat Rueda, quan des del comitè de Montajes Rus es va fer la proposta inicial de fer vaga el 18 de juny, la Intersindical-CSC va convocar una vaga indefinida per al dia 17 "de forma unilateral" i "sense comptar amb la resta del comitè".

El representant de CCOO ha acusat la Intersindical-CSC d'"anar a la seva" i de buscar una mobilització "que només crida a la vaga a 400 treballadors, mentre que la de les majories dels comitès en convoca més de 1.800". En aquest sentit Rueda ha posat èmfasi en que la Intersindical-CSC té una representació "residual" i que "nosaltres busquem la implicació dels comitès de Montajes Rus, i dels ICL de Sallent i Súria".

Rueda ha insistit en que segurament s'oficialitzarà la data del 30 de juny per fer vaga la propera setmana, però que encara "no és definitiva a dia d'avui".

Tant una convocatòria de vaga com l'altra demanen a ICL més mesures de seguretat per al personal que treballa a les mines, arran de la mort per accident laboral de Pau Camp el passat 4 de juny a la mina de Vilafruns, a Balsareny.
Arxivat a