Cinema social

El Clam s'ajorna finalment fins a l'edició de 2021

L'organització havia estudiat endarrerir-la a la tardor, però finalment s'ha decidit a esperar a l'any que ve

per Redacció , 12 de juny de 2020 a les 10:05 |
Gala de cloenda de la 16a edició del Clam, el 2019 | Clam
L'organització del Clam, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, ha decidit ajornar la 17a edició del festival fins a la primavera del 2021, que estava prevista pels dies del 30 d'abril al 10 de maig i havia de tenir lloc a les ja habituals seus de Manresa i Navarcles i a Sant Fruitós de Bages com a seu convidada.

Tot i que inicialment s'havia considerat la possibilitat de realitzar aquesta edició a la tardor, diverses circumstàncies aconsellen ajornar-la fins al proper any, en què confiem poder tornar a la normalitat. És previsible que a la tardor es pugui reprendre una certa activitat, tot i les limitacions que encara es continuaran imposant per evitar possibles rebrots, però la incertesa que encara tenim sobre les condicions i el calendari de les successives fases de desescalada de les mesures governamentals, les dificultats que encara subsisteixen per poder mantenir la programació que estava prevista, juntament amb un calendari probablement molt atapeït per les nombroses convocatòries que s'han hagut d'ajornar, fan aconsellable prendre aquesta decisió.


L'organització ha estat en contacte permanent amb la resta de festivals catalans, agrupats en la Catalunya Film Festivals, amb qui han compartit les dificultats de la situació actual i han valorat, cadascú des de la seva realitat, les possibilitats de mantenir la programació. Alguns encara confien en poder realitzar una edició amb presència de públic, altres han optat per oferir una edició on-line i altres, finalment, han optat per cancel·lar.

L'organització del Clam comparteix la inquietud de tot el sector cultural en general i de l'audiovisual en particular, per la magnitud de l'impacte que la crisi tindrà aquest any en les programacions culturals. Confia que, superada la crisi sanitària, es podrà tornar a la normalitat i que es mantindran o fins i tot s'incrementaran els suports públics a la cultura, ara més necessaris i imprescindibles que mai.


En aquest sentit, l'organització vol agrair els gestos de suport de les administracions que fan possible el Clam: els ajuntaments de Navarcles i Manresa, el de Sant Fruitós de Bages, que havia de ser la seu convidada d'aquest any, la Diputació de Barcelona a través de l'Oficina de Difusió Artística i el Departament de Cultura a través de l'Institut Català d'Empreses Culturals.

També vol agrair el suport i la comprensió dels nostres patrocinadors, en particular la fundació FESMANA, que tantes dificultats ha d'afrontar per la dramàtica situació de les residències de gent gran, i a tots aquells que col·laboren amb nosaltres any rere any, com la fundació Ampans.

El Clam, però, continua. Perquè amb la situació que vivim i amb les dificultats que es preveuen quan superem la pandèmia, la mirada social i solidària del cinema compromès continuarà més vigent que mai. Us emplacem, doncs fins l'any que ve, a la 17a edició del Clam.

 

Participació