La crisi de la Covid-19 fa triplicar les demandes de suport a Càritas Manresa

L'entitat engega la campanya "A només dos metres de tu" per incrementar el nombre de voluntaris i de donatius

Imatge d'arxiu d'una jornada organitzada per Càritas
Imatge d'arxiu d'una jornada organitzada per Càritas | Althaia
Redacció
12 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:42h
Càritas Manresa participa conjuntament amb les Càritas Diocesanes catalanes, en la campanya A només dos metres de tu, Càritas explica la tasca que l'entitat està duent a terme arran de la crisi generada per la Covid-19. La idea de la campanya és que "tot i els dos metres de distància", Càritas "vol estar més a prop que mai de les persones més vulnerables". S'han triplicat les necessitats socials, i l'entitat necessita triplicar els donatius. 

Aquesta campanya conjunta pretén explicar a la ciutadania la tasca que l'entitat ha estat duent a terme en aquests darrers mesos. “Ens hem trobat en una crisi sense precedents, que ens ha obligat a reforçar la nostra acció social", expliquen.
 
Davant d'aquesta emergència, s'han triplicat les peticions d'ajuda que Càritas ha anat rebent en aquests darrers mesos. Moltes de les peticions són de famílies que vivien al dia, i que abans de la crisi de la Covid-19 ja tenien una situació complicada. La paralització de l'economia ha suposat que moltes persones hagin perdut la feina que tenien en l'economia submergida, i en molts casos hi ha famílies que encara no han cobrat els ERTO. 

Una crida a la solidaritat

Càritas Manresa incideix tant en la necessitat de voluntariat com de donacions que facin possible els 18 projectes que porta a terme. Durant el 2019, Càritas Arxiprestal de Manresa va atendre 920 persones a través de 195 voluntaris i amb 12 jornades laborals repartides entre 21 professionals. En conjunt són 556 les llars ateses. La majoria formades per famílies amb fills. Dos terços de les persones ateses són dones, i més de la meitat en situació d'atur. I també més de la meitat estaven en situació administrativa irregular. Dues tercers parts de les famílies tenen una situació d'habitatge insegur o es troben sense llar.

Dins dels programes de Càritas Manresa, són especialment importants el d'acollida i acompanyament social, que inclou les ajudes econòmiques per necessitats bàsiques. El programa d'inclusió social, amb molta incidència amb els cursos d'alfabetització en llengua i cultura catalana, o el reforç escolar. 

El programa de formació sociolaboral inclou cursos de diferents matèries, com les cures de la gent gran i tasques de la llar i l'agricultura ecològica i polivalència agrària. A través de la Orientació laboral i les formacions, els resultats de la inserció laboral dels participants són importants i compten amb el seguiment i acompanyament de Càritas.

El programa de masoveria urbana ha incorporat dos habitatges nous rehabilitats i ja sumen 17 les famílies que formen part d'aquest projecte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Manresa.

Es tracta d'un conjunt d'accions pensades perquè les persones puguin viure dignament, puguin ser autosuficients i plenament inserides socialment a la ciutat.