Els estudis professionals d'arts escèniques de Manresa realitzaran el taller final de curs a porta tancada

El teatre Kursaal alçarà el teló el 19 de juny després de tres mesos, per acollir l'obra dels alumnes del CFGS en Tècniques d'Actuació Teatral

Redacció
12 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:18h
Els alumnes de l'Escola d'Arts Escèniques de Manresa (EAEManresa) podran representar la mostra del seu treball final de curs, amb totes les mesures de prevenció i seguretat corresponents, a porta tancada, el proper divendres 19 de juny.

La primera promoció dels estudis professionals de teatre de la Catalunya Central, va haver d'adaptar l'escenari per les classes virtuals, per poder acabar el curs acadèmic d'enguany. Però, amb l'aprovació de la fase 3, aquests alumnes podran tornar a trepitjar l'escenari de nou i el teatre Kursaal podrà tornar a alçar el teló després de tres mesos sense activitat.

Després de la pluja de Sergi Belbel és l'obra escollida per finalitzar el primer curs, sota la direcció general de Teti Canal, les assistències de Guillem Cirera (coreografia i moviment) i Albert Ruiz (coaching interpretatiu) i la direcció escenogràfica i tècnica de Pere Montoro.

Aquesta obra, estrenada a Sant Cugat del Vallès el 1993, va ser dirigida pel propi Belbel i amb un repartiment de luxe: Anna Maria Barbany, Laura Conejero, Àurea Márquez, Carme González, Rosa Cadafalch, Jordi Banacalocha, Pep Pla i, el manresà, Jordi Figueras. També va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Catalana (1993-96), el Premi Serra d'Or (1994), el Premi Molière (1999) a la millor obra còmica en la producció del Theatre de Poche Montparnasse-París, i el Premi Max de les Arts Escèniques (2002) a l'espectacle amb major presència internacional.

En el terrat d'un gratacel de quaranta-nou plantes coincideixen oficinistes que han pujat furtivament a l'aire lliure per fumar, un plaer prohibit per l'estricte reglament de l'empresa. Tots, tant secretàries com càrrecs importants, busquen un racó franc i anònim on poder extingir alguna cosa més que la pura ansietat de l'addicció. Del fons gris i impersonal de les grans corporacions financeres emergeixen personatges incontrolablement angoixats i divertits, homes i dones que confessen pors, escupen odis o alliberen els seus maldecaps amb la mateixa lleugeresa que es desprenen del fum. Són moltes les veritats que es poden arribar a dir tot esperant la vertiginosa arribada de la pluja, l'única extinció capaç de redimir tant sofriment i conduir aquesta comèdia electritzant cap a un final.

La representació serà a porta tancada i només els familiars més propers dels alumnes podran assistir-hi amb les mesures actuals corresponents, a les quals ha de front els equipaments escènics. Tot i així, es realitzarà una gravació de la posada en escena i estarà disponible i oberta per tots els públics a través de les xarxes socials del centre educatiu.