«Pels pèls» serà una de les primeres obres de teatre que es podran veure a Manresa després del confinament

El grup escènic Nostra Llar del Poble Nou interpretarà l'obra a partir del 26 de juny

El grup escènic Nostra Llar interpretarà «Pels pèls»
El grup escènic Nostra Llar interpretarà «Pels pèls» | GENLl
Redacció
10 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:22h
El grup escènic Nostra Llar del Poble Nou de Manresa tornarà a finals de mes a l'escenari. De fet, volia tornar a l'entorn de Sant Josep, la festa del barri, però aquest mes de març ha estat diferent i no es va poder fer l'estrena. Els actors han aprofitat el confinament, han assajat des de casa, connectats, i ara ja encaren la recta final dels assajos en viu, amb mascareta i mantenint la distància, però al teatre.

Pels pèls serà una de les primeres representacions teatrals que hi haurà a la ciutat des que es va declarar l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus. Pels pèls es podrà veure a Manresa a partir del dia 26 de juny i fins al 19 de juliol, en funcions els divendres, dissabtes i diumenges. Les representacions es faran a la sala d'actes de la Parròquia Sant Josep, al Poble Nou. Els divendres i dissabtes, les funcions són a 2/4 de 9 del vespre. Els diumenges, a les 6 de la tarda. Cal encarregar les entrades al telèfon 617405210.

La proposta teatral de grup escènic Nostra Llar està dirigida per Jordi Gener. L'elenc està format per Clara Badia, Teti Canal, Carles Castro, Guillem Cirera, Núria Miras i el mateix Jordi Gener. La proposta està coordinada per Jaume Puig. L'obra es representarà amb totes les mesures de seguretat vigents per la pandèmia i serà obligat que el públic porti mascareta.

Els sis protagonistes ja van formar part del darrer elenc del grup, que va portar a l'escenari el musical Flor de nit, amb representacions a la mateixa sala de la parròquia de Sant Josep i a la sala petita del Teatre Kursaal de Manresa i un notable èxit de públic.

Pels pèls és una obra particular. Un thriller amb tocs de comèdia, un joc teatral en què el públic participa de la resolució final de l'obra. L'autor alemany Paul Pörtner (1925-1984) va escriure el seu text més popular l'any 1963 i ha estat la seva obra més representada, una peça amb llarg període de temps a les principals cartelleres. Pels pèls és la història d'un assassinat que té lloc en una perruqueria. Sis personatges participen de la trama, el perruquer, la seva ajudant i els quatre clients, entre el quals un comissari i la seva ajudant.

Paul Pörtner va fer un tipus de teatre que dona protagonisme al públic i en aquesta obra de manera determinant, perquè són els que han de resoldre el cas, portant els actors a la improvisació. El grup Nostra Llar porta a escena la versió que en va fer Guillem-Jordi Graells.