Manresa tindrà uns dels horts comunitaris més cars del món

L'AVV de les Escodines posarà horts urbans al solar pel qual l'Ajuntament va haver de pagar 12,6 milions en la seva expropiació forçosa

09 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:43h
El foc ha cremat una superfície d'uns 300 metres quadrats.
El foc ha cremat una superfície d'uns 300 metres quadrats. | Pere Fontanals
A partir que en el proper ple s'aprovi el conveni del Pla Comunitari de les Escodines i tenint en compte que previsiblement Manresa ja es trobarà en la fase 3 de desconfinament, l'entitat veïnal començarà l'habilitació dels terrenys municipals del carrer de les Saleses 9 com a horts comunitaris al costat del solar del número 10, que ja té aquest ús. En el ple de l'abril passat, l'Ajuntament ja va aprovar la cessió d'ús d'aquests terrenys a l'associació de veïns per fer-hi els horts, però el confinament i la falta de recursos fa que el projecte es demori fins a l'aprovació del pla comunitari.

El cas és, però, que un cop estiguin fets els horts, aquests seran segurament els horts comunitaris més cars del món. Cal recordar que l'Ajuntament de Manresa va rebre una sentència d'expropiació de 12,6 milions d'euros, entre valor (11,1 milions) i interessos pel terreny de 5.200 m2 situat al número 9 del carrer Saleses.

L'Ajuntament, que hores d'ara ja només deu els interessos d'aquesta ruïnosa sentència, ha pagat enguany 1,5 milions d'euros per arribar als 10,7 des de 2014. Els propietaris del terreny n'havien instat l'expropiació quan va passar el termini legal d'afectació urbanística i el govern municipal no havia actuat. El TSJC va establir-ne un preu d'11,1 milions, sentència que va ratificar el Suprem. La valoració de l'Ajuntament havia estat de poc més de 347.500 euros.