Un nou sistema de recompte de casos fa doblar el nombre d'ingressats amb coronavirus a Sant Joan de Déu

El nou mètode inclou els pacients en aïllament que han donat negatiu en el PCR després d'haver estat positius si encara mantenen els símptomes

Sant Joan de Déu amb els treballadors concentrats aquest dimarts
Sant Joan de Déu amb els treballadors concentrats aquest dimarts | Pere Fontanals
09 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:07h
Un nou mètode per fer el recompte dels malalts amb coronavirus ingressats a Sant Joan de Déu ha fet augmentar d'11 a 20 el nombre de pacients que atén l'hospital en només 24 hores. Aquesta xifra, a més, venia d'un increment previ de 4 a 11 en els dos dies anteriors.

Si fins a finals de la setmana passada Althaia comptava com a pacients amb coronavirus atesos a l'hospital només aquells que tenien el test PCR positiu, ara cal sumar-hi els nous positius entre aquelles persones que arriben per ingressar per qualsevol altra intervenció, encara que siguin assimptomàtics de coronavirus o amb símptomes lleus, i també aquells positius que s'havien negativitzat -que havien donat negatiu en els tests de control- però que mantenen uns símptomes compatibles amb la malaltia que els impedeixen ser donats d'alta mèdica. O sigui, pacients que fa tres dies no se sumaven a l'estadística, ara sí que s'hi compten.

Tot plegat fa que, malgrat que des del 23 de maig no s'ha registrat cap defunció a Sant Joan de Déu i que des del 27 d'aquell mes, només hi ha hagut dues altes mèdiques, aquest dimarts hi hagi 5 vegades més d'ingressats amb la malaltia que el 4 de juny o gairebé el doble que dilluns. Malgrat tot, Manresa porta 11 dies sense cap defunció entre Sant Joan de Déu i Sant Andreu.

L'hospital de Sant Andreu manté un únic ingressat amb coronavirus, de manera que el nombre total d'ingressats a Manresa, amb el nou recompte és de 21.