Els treballadors d'Althaia sumen suports a les seves reivindicacions laborals

A la FAVM, aquest dimarts s'hi han afegit la Plataforma dels Pensionistes i la campanya No la pagarem les de sempre

Membres de les tres plataformes que han donat suport als treballadors d'Althaia
Membres de les tres plataformes que han donat suport als treballadors d'Althaia | Pere Fontanals
09 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:41h
Treballadors d'Althaia s'han concentrat aquest dimarts, per sisena setmana consecutiva, a les portes de l'hospital Sant Joan de Déu per reivindicar els seus drets laborals i ho han fet acompanyats per la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM), que ja hi va ser present la setmana passada, i per la Pltafaorma dels Pensionistes i els membres de la campanya No la pagarem les de sempre.

Unes cent cinquanta persones s'han concentrat per reclamar millores socials, laborals i econòmiques equiparables a les que han rebut els treballadors de l'ICS, de titularitat pública. Els manifestants han reclamat que no siguin tractats com a professionals "de segona" pel fet de treballar per un centre concertat.

Després de setmanes treballant per fer front a la crisi sanitària pel coronavirus, els professionals han fet evident el seu malestar per la manca de material de protecció i de tests PCR. Els treballadors reclamen recuperar les condicions econòmiques d'abans de la crisi de 2008 i les retallades, el cobrament de la paga per objectius de 2019 i dels següents anys, l'equiparació amb els treballadors de l'ICS, serologies per a tots els treballadors que hagin tingut contacte amb la Covid-19 i que sigui reconegut com a malaltia professional.


En el manifest també demanen el cobrament de les hores durant l'estat d'alarma com de "força major", o sigui, al 150% del seu valor ordinari, contractes del 100% de la jornada per als treballadors amb contracte parcial que han fet tota la jornada i, també, prejubilacions.