Reivindicacions laborals

Els treballadors d'Althaia sumen suports a les seves reivindicacions laborals

A la FAVM, aquest dimarts s'hi han afegit la Plataforma dels Pensionistes i la campanya No la pagarem les de sempre

per Pere Fontanals , Manresa, 9 de juny de 2020 a les 20:31 |
Membres de les tres plataformes que han donat suport als treballadors d'Althaia | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Treballadors d'Althaia s'han concentrat aquest dimarts, per sisena setmana consecutiva, a les portes de l'hospital Sant Joan de Déu per reivindicar els seus drets laborals i ho han fet acompanyats per la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM), que ja hi va ser present la setmana passada, i per la Pltafaorma dels Pensionistes i els membres de la campanya No la pagarem les de sempre.

Unes cent cinquanta persones s'han concentrat per reclamar millores socials, laborals i econòmiques equiparables a les que han rebut els treballadors de l'ICS, de titularitat pública. Els manifestants han reclamat que no siguin tractats com a professionals "de segona" pel fet de treballar per un centre concertat.


Després de setmanes treballant per fer front a la crisi sanitària pel coronavirus, els professionals han fet evident el seu malestar per la manca de material de protecció i de tests PCR. Els treballadors reclamen recuperar les condicions econòmiques d'abans de la crisi de 2008 i les retallades, el cobrament de la paga per objectius de 2019 i dels següents anys, l'equiparació amb els treballadors de l'ICS, serologies per a tots els treballadors que hagin tingut contacte amb la Covid-19 i que sigui reconegut com a malaltia professional.


En el manifest també demanen el cobrament de les hores durant l'estat d'alarma com de "força major", o sigui, al 150% del seu valor ordinari, contractes del 100% de la jornada per als treballadors amb contracte parcial que han fet tota la jornada i, també, prejubilacions.

 

Participació