L'Ajuntament de Sant Joan lamenta el tancament de línies educatives el curs vinent

El Departament d'Educació ha anunciat el tancament d'una línia de P3 i d'una de 1r d'ESO a l'escola Joncadella i l'Institut Quercus,

imatge d'arxiu de l'Institut Quercus
imatge d'arxiu de l'Institut Quercus | Estefania Escolà
NacióDigital
09 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:04h
L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha conegut la decisió del Departament d'Educació de fer efectiu el tancament d'una línia de P3 a l'escola Joncadella i d'una línia de 1r d'ESO a l'Institut Quercus. De del consistori es considera que el Departament ha pres aquesta decisió en contra de les demandes de la comunitat educativa i del conjunt de grups polítics municipals.

La regidora d'educació, Elia Tortolero, recorda que el desembre de 2019 l'Ajuntament va aprovar una moció en què es reclamava al departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que mantingués les cinc línies de P3 que hi ha a les tres escoles públiques del municipi en defensa d'una educació pública de qualitat. Aquest posicionament es va fer arribar per carta als serveis territorials d'educació a la Catalunya Central.

En paraules de la regidora Elia Tortolero, "la decisió representa la pèrdua d'una oportunitat de reducció de ràtios a les aules i el garantiment d'una educació pública equitativa i de qualitat", i afegeix que "davant d'una situació d'incertesa davant la futura evolució de la crisi de la Covid-19, no és la millor manera de garantir les mesures de distanciament social i manteniment de la higiene pertinents".

Sant Joan de Vilatorrada és una de les poques poblacions catalanes amb tots els centres educatius públics, un fet que "cal cuidar i preservar", segons ha expresat la regidora. 

Tortolero considera que amb el tancament de la línia de P3 i la línia a 1r d'ESO, el municipi "perd una oportunitat d'or en la baixada de ràtios que en la situació actual és una garantia de compliment de les mesures sanitàries".