El Parlament aprova per unanimitat partides per a la rehabilitació a les Escodines a iniciativa dels comuns

La fita s'ha assolit a través d'una Proposta de Resolució que aquest dilluns s'ha debatut a la Comissió de Territori i Sostenibilitat

Redacció
09 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:42h
Manresa En Comú ha aconseguit partides pressupostàries i la implicació de la Generalitat per a realitzar actuacions de rehabilitació i renovació urbana així com plans de cohesió social als barris del centre històric, entre ells, el barri de Les Escodines.

La fita s'ha assolit a través d'una Proposta de Resolució que aquest dilluns s'ha debatut a la Comissió de Territori i Sostenibilitat i que va ser presentada el passat mes de febrer a instàncies de Susanna Segovia, portaveu de Catalunya en Comú Podem al Parlament i la Coordinadora de Manresa En Comú, Ana Querol, després de mantenir una reunió conjunta amb l'Associació de Veïns i veïnes de Les Escodines i veïnes implicades en els equips de treball de les diferents Comissions del barri.

La proposta, compartida amb veïns i veïnes, passa per una major inversió i un canvi de model en l'actuació que s'ha fet fins ara , que necessita recuperar i adequar el pla de barri de 2007 per capgirar les problemàtiques i dèficits urbanístics i socials i la necessària implicació de la Generalitat.

Per aquest motiu la resolució, defensada en seu parlamentaria per el diputat dels Comuns, David Cid, contempla iniciar un Pla d'actuació integral, amb actuacions de rehabilitació i renovació urbana així com plans de cohesió social que contemplin mecanismes pressupostaris des de la Generalitat.

Manresa En Comú celebra i agraeix que a través de la negociació i la transacció d'esmenes, la seva proposta s'hagi aprovat per unanimitat, i espera que a partir d'ara hi hagi un "abans i un després" en l'atenció als barris amb més vulnerabilitat de Manresa i recorden que "només amb actuacions integrals, amb implicació de totes les administracions i amb inversió, podrem reduir les desigualtats que pateixen aquests barris".

Els punts acordats suposen la participació de diferents Departaments de la Generalitat "per començar a posar fil a l'agulla" en les actuacions que s'han de dur a terme i s'articulen a través de:

1. Col·laborar, conjuntament amb l'Ajuntament de Manresa i altres departaments implicats en l'impuls del desenvolupament d'actuacions de rehabilitació i renovació urbana així com plans de cohesió social als barris del centre històric, entre ells, el barri de Les Escodines".

2. Participar amb l'Ajuntament de Manresa i les entitats dels barris, en la Taula de Seguiment amb les entitats i administracions implicades en l'execució del Pla Integral.

3. Habilitar els mecanismes pressupostaris des dels departaments per fer les primeres actuacions a través de línies de subvencions a fons perdut i crèdits tous per a la rehabilitació d'habitatges.