Una manualitat sobre l'Aiguamoll de la Bòbila, la primera de la col·lecció «Retallables de Santpedor»

La col·lecció s'estrena coincidint amb la Festa Major Confinada i que se celebra dels dies 12 al 15 de juny

L'Anna és qui conduirà la col·lecció «Retallables de Santpedor»
L'Anna és qui conduirà la col·lecció «Retallables de Santpedor» | AjStp
Redacció
08 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:10h
Santpedor estrena una nova col·lecció pensada per a conèixer diferents espais emblemàtics del municipi a còpia de retallar, pintar, doblegar i enganxar. El primer que s'ha enllestit, coincidint amb la Festa Major Confinada és el retallable sobre l'Aiguamoll de la Bòbila. Ara, de moment, es podrà trobar i descarregar a la web de l'Ajuntament. També a partir de dijous es repartiran les làmines a llibreries, biblioteca i a l'Ajuntament. Més endavant la col·lecció serà, juntament amb informació de Santpedor, al nou Punt d'Informació Turística que, de moment, està enllestit però s'ha d'equipar el seu interior.

El número dos de la col·lecció és precisament sobre la plaça Gran, el cor de Santpedor. Juntament a aquests dos retallables, ja se n'han previst 6 més: la Torre de Can Jorba, Sant Francesc, Santa Anna, El Portal de les Verges o de Cal Quatre, la Plaça de l'Església i l'Oficina de Turisme. En total són 8 retallables tot i que no es descarta que Aquesta col·lecció es pugui ampliar.

El nexe comú a totes les làmines és l'Anna, una nena veïna de Santpedor que ens acompanyarà en el recorregut a descobrir espais naturals, altres de patrimoni arquitectònic i espais de valor simbòlic per al municipi. Els nens i nenes que durant la festa major facin el retallable se'ls convidarà a penjar una fotografia de com els ha quedat a les xarxes amb el hashtag #descobreixSantpedor.

L'autor

Eduard Sisquella és l'autor dels dibuixos d'aquesta col·lecció de Santpedor. Veí de Castellnou de Bages, és dissenyador industrial i es dedica de manera vocacional a la il·lustració. En aquest terreny. També és autor de les il·lustracions d'altres publicacions com Batecs escrita per Sol Camps, publicat el novembre de l'any passat i esta a punt de presentar el llibre de Manel Justícia amb les seves il·lustracions El somriure de la princesa. Sisquella volia que el retallable tingués el seu estil i "la única manera que se'm va ocórrer va ser creant el personatge de l'Anna, una noia nascuda a Santpedor que ens anirà acompanyant en els diferents retallables que anirem fent per explicar cosetes interessants de Santpedor".
Arxivat a