El Cineclub virtualitza el projecte Vi_suals amb una mostra online de curtmetratges d'autors locals

L'entitat manresana publicarà, al seu web, dinou creacions audiovisuals fetes per cineastes bagencs entre el 2008 i el 2019

El Cineclub posa a disposició de la ciutadania 19 curtmetratges d'autors locals emmarcats en el projecte Vi_suals
El Cineclub posa a disposició de la ciutadania 19 curtmetratges d'autors locals emmarcats en el projecte Vi_suals
NacióManresa
08 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:20h
Enguany, i a causa de la pandèmia del Coronavirus, moltes de les propostes lúdiques i culturals que havien de tenir lloc durant aquesta primavera i estiu, s'han hagut d'anul·lar o repensar per tal d'adaptar-se a les mesures de seguretat imposades per les autoritats amb la voluntat d'evitar un possible rebrot de la malaltia. Una d'aquestes activitats que s'havia de celebrar però que no es durà a terme és el cicle Vi_suals, un projecte impulsat per l'Ajuntament de Manresa i la DO Pla de Bages amb la voluntat de promocionar la cultura del vi a través de la gastronomia i la creació artística, que en els darrers dos anys s'emmarcava en la Fira ViBa. Dintre de la programació, el cicle incorporava un passi de curtmetratges d'autors locals promogut per l'entitat Cineclub, que es duia a terme a l'Auditori de l'Espai Plana de l'Om.

Davant, però, de la impossibilitat d'oferir una exhibició pública de les creacions audiovisuals, Cineclub ha decidit mantenir viva la flama del projecte Vi_suals posant a disposició de la ciutadania un total de 19 curtmetratges que, des del 2008 i fins al 2019, es van presentar en el marc de Vi_suals a l'Espai Plana de l'Om. "Hem decidit aprofitar aquesta situació per mostrar una retrospectiva del projecte", expliquen els membres de l'entitat, tot afegint que, des d'aquest passat dissabte (6 de juny) i fins al dia 24, penjaran, al seu web i a les xarxes socials, l'enllaç d'un dels curts en qüestió. Els films que ja es poden veure són La paradoxa d'Arrow, de Jorge Caballero; Accident musical, de Gerard Quinto, i Sempre una estranya, de Laia Ramos.