El moviment Black Lives Matter arrasa a Manresa

L'estrena de la plataforma contra el racisme omple la plaça Sant Domènec en un acte emotiu i reivindicatiu

La concentració ha finalitzat amb un minut de silenci amb un genoll al terra
La concentració ha finalitzat amb un minut de silenci amb un genoll al terra | Pere Fontanals
06 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:00h
L'onada del moviment Black Lives Matter ha arribat a Manresa per quedar-se. L'estrena de la plataforma contra el racisme ha arrasat les expectatives dels organitzadors i ha omplert la plaça Sant Domènec en una concentració durant la qual ha estat molt difícil mantenir la distància de seguretat, malgrat que tothom portava mascaretes.

Osato Iyoyoto i Mamadou Seydi, els impulsors de la plataforma han mostrat la seva sorpresa per la massiva resposta dels manresans que han tornat a evidenciar que Manresa manté un ferm compromís antiracista.

L'acte ha estat senzill, però molt emotiu i reivindicatiu. Entre "No justice, no peace" i "Manresa és antiracista", Iyoyoto i Seydi s'han dirigit als assistents instant-los a reclamar els seus drets i a lluitat per una igualtat real: "se'ns ha de reconèixer per com som, no pel color de pell que tenim". L'impuls ha vingut donat per l'assassinat de George Floyd a mans d'un policia de Minneapolis, però en els parlaments, Iyoyoto ha volgut recordar "les morts al Mediterrani i la situació que viuen els temporers de Lleida".


Entre diversos parlaments i música, el moment més emotiu ha estat quan tothom ha guardat un minut de silenci amb un genoll a terra i el puny alçat.