Signatures, cassolades i, si cal, manifestacions a Sant Fruitós contra la moció de censura a Batanés

Els organitzadors demanen a ERC, Junts i PSC que retirin la moció, i han sol·licitat un punt estable al municipi per recollir les firmes

Joan Carles Batanés
Joan Carles Batanés | AjSFB
05 de juny del 2020
Actualitzat el 06 de juny a les 14:26h
Un grup de veïns i veïnes de Sant Fruitós s'han organitzat per recollir signatures contra la moció de censura que ERC, Junts per Sant Fruitós i el PSC han impulsat per fer fora de l'alcaldia Joan Carles Batanés de l'agrupació electoral Gent fent Poble en un ple que, segons la llei, s'ha de celebrar el proper 17 de juny a les 12 del migdia.

Organitzats a través de les xarxes i del boca-orella, aquest grup de veïns han començat a organitzar un seguit d'actes que van des de cassolades i manifestacions, fins a la recollida de signatures, amb el suport de molts comerços locals. Inclús han tramitat el permís corresponent per tenir un punt de recollida de signatures estable al municipi.

Els impulsors de la recollida de signatures opinen que els motius exposats pels tres grups de l'oposició per impulsar la moció són "pobres i tramposos". Consideren que després de no haver formalitzat el govern després de les eleccions, ara fa un any, és "ridícul" i "irresponsable" estroncar una acció de govern "que està resultant satisfactòria, honesta amb el programa que va presentar i allunyada dels interessos dels grans partits polítics".

El grup valora que a Gent fent Poble "hi ha gent de molt diferent tarannà", cosa que resulta "molt positiva" de cara a un govern municipal i el fa "molt més proper als interessos de la gent que no pas als d'un partit".

També consideren que argumentar que "durant el confinament es van repartir roses i mones per les cases, i es va posar en perill la salut de la gent" com van dir els grups de l'oposició, "ens sembla d'una baixesa moral difícil de qualificar".

Per tot plegat consideren que la moció de censura es presenta només per "ambició personal i ganes de revenja", i potser també "interessos supramunicipals", i de cap manera "l'interès comú de la ciutadania", que fa un any va donar majoritàriament una renovada confiança a la gent de Gent fent Poble. En aquest sentit recorden que Gent fent Poble va quedar a poc més de 100 vots de la majoria absoluta

Els impulsors de la recollida de signatures demanen, per acabar, als impulsors de la moció "un mínim de respecte a la gent i que la retirin".