El Campus Infantil d'UManresa s'adapta als requeriments sanitaris mantenint-ne l'enfocament educatiu

Les inscripcions donen prioritat a les famílies que vulguin que els fills assisteixin al Campus les sis setmanes

Campus infantil d'UManresa de 2019
Campus infantil d'UManresa de 2019 | UManresa
NacióDigital
05 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:13h
UManresa oferirà a partir del proper 22 de juny una nova edició del Campus Infantil que organitzen els estudis del grau en Mestre d'Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la UVic-UCC. En aquesta edició, el Campus s'ha hagut d'adaptar als requeriments sanitaris per garantir al màxim el risc de contagi de la Covid-19. Aquests requeriments, però, no aniran en detriment de l'enfocament educatiu d'aquesta activitat, que està orientada a l'aprenentatge de les ciències a través de l'experimentació i el joc i a la promoció dels hàbits de vida saludables.

Segons la directora del grau de Mestre en Educació Infantil, Montserrat Pedreira, la manera com s'ha organitzat el Campus "donarà marge per a l'expressió de la curiositat i l'espontaneïtat dels infants, mantenint l'essència d'un espai clarament educatiu on compartir amb companys i mestres alegries i idees i on, a partir del joc i l'experimentació, s'estimula la curiositat natural dels infants i s'incentiva la seva intervenció raonada sobre la realitat per acostar-los al coneixement científic". El Campus Infantil funcionarà del 22 de juny fins al 31 de juliol i s'adreça a infants des dels 3 fins als 8 anys. 

La principal de les mesures especials que s'aplicaran en aquesta edició serà la divisió dels infants en dos grups de 10 nens i nenes cadascun, que seran independents i que no tindran relació entre ells. Està previst que cada grup estigui ubicat en un espai diferent, que no compartiran. El material que utilitzaran també serà específic per a cada grup, així com les mestres responsables. Una altra mesura prevista és que, a diferència d'altres anys, s'evitaran les sortides amb transport. En aquest sentit, es donarà prioritat a les activitats a l'exterior sempre que la temperatura ho permeti. Un dels canvis afectarà l'esmorzar, que fins ara es feia com a activitat col·lectiva. En aquesta edició, tots els infants s'hauran de portar-lo de casa. 

Les mesures sanitàries més concretes que s'aplicaran durant el Campus s'aniran concretant cada setmana amb l'objectiu d'adaptar-les a les directrius que marquin les administracions. En la inscripció s'ha donat prioritat a les famílies interessades en apuntar-hi els infants per a les sis setmanes d'activitat, una més que en anteriors edicions. El Campus funcionarà de dilluns a divendres, de les 9 del matí fins a les 14 del migdia.