Abadal presenta l'Abadal Matís 2017, a partir de les varietats mandó, cabernet sauvignon i merlot

És fruit de la continuació del celler en la seva comesa de recuperació i posada en valor de les varietats històriques de la comarca

Vinya d'Abadal, a Avinyó
Vinya d'Abadal, a Avinyó | Abadal
Redacció
05 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:53h
El celler Abadal, de la DO Pla de Bages, presenta la primera anyada del seu nou vi, Abadal Matís 2017. Fruit de l'experiència i el llegat d'una família viticultora, aquest vi és un reflex de tots els matisos de la regió que el veu néixer, el Bages. És la continuació del celler en la seva comesa de recuperació i posada en valor de les varietats històriques de la comarca. 

"Un matís és un petit detall, gairebé imperceptible, que fa quelcom únic. La diversitat de les nostres vinyes i el paisatge boscós del nostre entorn omplen aquest vi llarg i elegant d'un matís d'aromes balsàmics i de sotabosc" apunta Valentí Roqueta, propietari d'Abadal.
 
Abadal Matís conté en una ampolla la fusió de les varietats autòctones històriques de la zona -elegants, amb aromes de tardor i de sotabosc-, que en aquest cas li aporta la mandó, amb els balsàmics i les varietats internacionals ben arrelades a la regió, com ho són la cabernet sauvignon i la merlot. 

Així, Abadal Matís s'orienta en una línia de vins de futur més frescos, fruit de varietats ben adaptades al canvi climàtic per la seva maduració tardana. 
 

Abadal Matís 2017. Foto: Abadal


Abadal Matís 2017 destaca en nas per la seva riquesa aromàtica, de fruita vermella madura (cirera, móra) amb un fons especiat, i els aromes de sotabosc i de tardor tan característics de la varietat mandó al Bages. En boca descobreix detalls de garrofa, pebre negre i tocs balsàmics que refresquen i donen harmonia a tot el conjunt. La criança d'aquest característic cupatge (al mandó se li afegeixen el cabernet sauvignon i el merlot) de més de deu mesos en bóta de roure de gra fi, aporta maduresa i sensacions finals de xocolata i tabac. 

La verema de les tres varietats es desenvolupa de forma independent i autònoma, tenint en compte exclusivament el moment òptim de maduració de cadascuna. La vinificació també es desenvolupa per separat, per tal de potenciar al màxim el cupatge definitiu. 

El resultat és un vi llarg i fresc amb gran riquesa de matisos, com anticipa el seu nom, que personalitza la passió del celler per elaborar vins que reflecteixin la identitat del territori, orientats també cap al futur i en la lluita contra el canvi climàtic.