«La revolta del poble», d'Àlex Solernou, arriba a les llibreries d'arreu de Catalunya

La publicació del llibre i els actes de presentació previstos es van haver d'ajornar a causa de la Covid-19

Llibre «La revolta del poble»
Llibre «La revolta del poble» | L'Albí
Redacció
05 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:35h
El llibre La revolta del poble d'Edicions de L'Albí ja ha arribat a les llibreries d'arreu de Catalunya. Unes 250 fotografies acompanyen les històries narrades pel periodista santjoanenc Aleix Solernou, amb l'objectiu de preservar la memòria i donar a conèixer els fets que van succeir al Bages durant l'1 i el 3 d'octubre de 2017.

La revolta del poble estava previst que arribés a les llibreries a mitjans de març, però l'enviament es va haver d'ajornar a causa de la pandèmia de la Covid-19. Només algunes llibreries de la Catalunya Central van poder disposar d'aquest llibre per Sant Jordi. També es van haver de posposar la quinzena de presentacions previstes, la majoria de les quals es faran a partir del mes de setembre.

El llibre relata els fets que van colpejar el Bages, una de les comarques més castigades per la violència de la Guàrdia Civil. L'obra reviu l'alegria de participar en el referèndum, les intervencions policials, els nervis en els punts de votació i la manifestació històrica que va omplir els carrers de Manresa i la plaça Major durant el 3 d'octubre. 

En aquest llibre, Solernou també revela la xarxa clandestina que va fer possible que el Bages pogués votar. Les seves investigacions mostren en quins pobles bagencs estaven amagades les urnes i les paperetes i les peripècies que van fer uns quants manresans per traslladar el material electoral a cada col·legi electoral. 

Solernou va ser l'autor de la mostra fotogràfica Els herois de l'1 d'Octubre, que es va exposar arreu del Bages entre el 2018 i el 2019. Va ser finalista del premi Clic Fotoperiodisme Jove 2018 que atorga la Generalitat de Catalunya per les imatges que va captar l'1-O quan treballava al diari Regió7. Les fotografies es van exposar, entre altres llocs, a la Casa de la Generalitat a Perpinyà en el Festival Off, que s'emmarca dins del Visa pour l'Image. Les imatges van servir per testimoniar a escala internacional el que va passar l'1-O al país i van aparèixer en documentals com Dos Cataluñas (Netflix), Catalonia at the crossroads i en mitjans com la BBC i TV3.