La subcontractada Montajes Rus acumula els tres últims accidents laborals greus a la mina

L'empresa fa funcions de manteniment a les galeries i d'extracció de mineral

Mina de Vilafruns, a Balsareny
Mina de Vilafruns, a Balsareny | Wikimedia
04 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:40h
Montajes Rus, l'empresa berguedana subcontractada per ICL per al manteniment de les galeries i l'extracció de mineral, acumula els tres últims accidents laborals greus a les mines de la companyia, dos d'ells mortals.

El 26 de novembre de 2015 moria a la mina de Vilafruns el navassenc de 26 anys Sergi Font, després de quedar atrapat per la caiguda d'un llis de parament en l'esfondrament d'una galeria minera. Font, treballador de Montajes Rus, es trobava amb tres treballadors més que van resultar il·lesos, tot i que un d'ells va haver de ser medicalitzat pel SEM a causa d'un atac de pànic.

El passat 8 de maig un altre treballador de l'empresa Montajes Rus va resultar ferit greu després que li caigués a sobre una roca. L'accident també va tenir lloc a la mina de Vilafruns, a Balsareny. El treballador va ser traslladat pel SEM a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Finalment, aquest dijous 4 de juny, poc menys d'un mes després de l'últim accident de consideració, un altre treballador de Montajes Rus ha mort després de quedar atrapat per una pedra de grans dimensions. La víctima, Pau Camp, tenia 45 anys i era veí de Manresa. L'accident també s'ha produït a la mina de Vilafruns.

L'anterior accident mortal a la mina de Vilafruns es remunta a 2006, però de de llavors han tingut lloc tres accidents mortals més a les mines d'ICL amb un balanç conjunt de quatre víctimes mortals. El 12 de maig de 2012 moria un treballador subcontractat a la mina de Súria després de precipitar-se per un pou i caure des d'una altura d'uns 80 metres.

El 2013 van tenir lloc dos accidents laborals amb resultat fatal. El 23 de gener un treballador moria atrapat entre un vagó i la paret a la mina de Súria, Manuel Fenoy, de 50 anys i veí de la mateixa població. Fenoy treballava per l'empresa subcontractada CTC.

A final d'aquell mateix any un nou accident laboral trasbalsava Súria: dos treballadors d'ICL, Joan Ramon Mitjans, de 49 anys, i Isaac Closa, de 37 anys, tots dos veïns de la població minera, morien el 6 de desembre en un despreniment a la mina de Cabanasses de Súria  en una zona del front d'extracció de mineral mentre feien tasques de reparació i manteniment de la maquinària.
Arxivat a