Sílvia Bel: «La cultura pública és com una cafetera sense càpsules»

L'actriu catalana va tancar dimecres al vespre la temporada del cicle Pessics de Vida

Sílvia Bel durant el Pessics de Vida
Sílvia Bel durant el Pessics de Vida | DCCCP
Redacció
04 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:00h

L'actriu Sílvia Bel va tancar, dimecres al vespre, la temporada del cicle Pessics de Vida amb una entrevista virtual amb el productor cultural Pep Garcia. Va parlar del confinament, la cultura i l'escalada.

Sílvia Bel reivindica el paper de la cultura i la necessitat de mantenir la inversió pública per continuar fent produccions. L'actriu va participar, dimecres al vespre, en l'entrevista virtual del cicle Pessics de Vida, que organitza la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural de Manresa. Bel va conversar amb el productor cultural, escriptor i columnista Pep Garcia sobre el confinament, la cultura i l'escalada. Justament, també ahir, va participar en la presentació del llibre Llum i Llibertat sobre l'encesa de cent trenta-un llums al cim de cent trenta-una agulles de la muntanya de Montserrat, en la qual ella hi va participar pujant, amb Núria Picas, al Cavall Bernat.

Garcia i Bel van parlar sobre el moment que travessa el sector arran del coronavirus. Bel va dir que "fins que no arribi la vacuna el món de la cultura patirà molt" i, va advertir, que era massa fácil fer demagògia i reduir el pressupost de cultura amb l'argument que hi ha altres emergències. "Jo no puc prescindir de la cultura. Quedaria amputada. No només com a creadora sinó també com a consumidora" . En aquest sentit, va alertar que perilla la continuïtat de l'única telenovel·la de producció pública de TV3, "Com si fos ahir", en la qual ella interpreta el paper de la Marta i per on hi passen cada temporada el 30% dels actors i actrius del país. 

Referent a la política cultural pública, va dir, que hi ha teatres i infraestructures però falten diners per a la creació:"És com si t'haguessis comprat una cafetera però no tens les càpsules per fer cafè". A petició de Garcia, Bel va acabar l'entrevista recitant un text. "M'agrada -va explicar- parlar de poesia com qui pren un cafè i parla del temps que fa".