BAXI Manresa i CB Artés presenten un projecte de «bàsquet de proximitat»

L'acord de vinculació és per una temporada però amb voluntat de ser més durador

Plantilla del CB Artés que va aconseguir l'ascens
Plantilla del CB Artés que va aconseguir l'ascens | CBA
03 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:12h
BAXI Manresa i CB Artés han presentat aquesta tarda l'acord de vinculació que unirà les dues entitats bagenques la temporada 2020-21 però que depenent de les sinèrgies que es generin entre els dos clubs es podria allargar en el temps. Les dues entitats han destacat en la seva compareixença davant els mitjans que es tracta d'un "projecte de proximitat". 

Des del BAXI Manresa, s'ha destacat precisament la poca distància entre Manresa i Artés com l'element clau per arribar a aquest acord. Ho han explicat el president de l'entitat, Josep Sàez, el vicepresident esportiu, Jordi Singla, i el director esportiu de la base del club, Pere Romero. Precisament Romero, ha estat qui ha desenvolupat més el tema a l'anunciar que tres jugadors del BAXI Manresa jugaran vinculats a Artés la propera temporada. No ha dit noms però ha avançat que seran un base, un aler i un pivot. A més, en cas de necessitat els júniors més destacats del Bàsquet Manresa podran ser reclutats pel CB Artés. La proximitat també juga a favor de la vinculació perquè el seguiment dels joves serà més senzill i aquests podran doblar entrenaments sense gairebé desplaçar-se. "Podran entrenar amb el primer equip de cinc a set, descansar una estona i si l'entrenament (a Artés) és a les nou anar-hi i tornar a casa d'hora", ha explicat el director esportiu de la base manresana.

Per part del CB Artés, l'alegria és màxima. En primer lloc, per la consecució de l'ascens a la lliga EBA després de tants anys de treballar en el projecte. I després per l'acord amb el BAXI Manresa que "és la punta de l'icerberg per intentar teixir tot un tema d'aliances entre els clubs de la comarca per ajudar-nos. Perquè dins les nostres possibilitats tots intentem fer el millor bàsquet", ha explicat el seu president Santi Perramon. En nom de l'entitat artesenca també ha parlat el membre de la comissió esportiva Roger Berenguer. La vinculació amb l'entitat manresana no canvia massa el projecte del CB Artés. "Fins ara la nostra idea era que arribés gent d'Artés al primer equip. I a partir d'aquí anàvem veient. Això ens ha dut a l'EBA". La nova categoria canviar en part un projecte que mantindrà dos jugadors del poble a la primera plantilla a la que s'afegiran els vinculats del BAXI Manresa i algunes promeses del món del bàsquet per afrontar el curs vinent amb uns nivells mínims de competitivitat. 

L'acord entre BAXI Manresa i CB Artés es va començar a forjar fa aproximadament un mes i mig quan la Federació Espanyola de Bàsquet va suspendre totes les competicions i van apuntar al CB Artés la possibilitat d'ascendir a la lliga EBA La vinculació no canvia els objectius dels artesencs que volien competir en la nova categoria "amb acord o sense".
Arxivat a