El videoclip «Rap per la Igualtat», finalista en dues categories del 6è Concurs Kabua

Aquest proper dissabte, a les 12 del migdia, es realitzarà en format online l'acte de lliurament dels premis a través d'Instagram Live

Gravació del videoclip de la Kampana
Gravació del videoclip de la Kampana | AjM
Redacció
03 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:27h
El casal de joves la Kampana de Manresa es va emportar l'abril passat el segon premi del IV Concurs Hip Hop per la Pau que convoca cada any l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). Els joves del casal manresà es van imposar en la categoria d'entitats socials amb la peça Rap per la igualtat, que mostra de rebuig a les violències i a les desigualtats i posa en valor la lluita feminista.

Ara, el mateix videoclip ha estat seleccionat també com un dels dotze finalistes del 6è Concurs Kabua, incloent el Premi Abacus al millor projecte d'iniciativa social i el Premi Escac al millor vídeo audiovisual des d'un punt de vista tècnic.

Cal recordar que el març de 2019 la Kampana va organitzar un taller de rap dirigit a tots els joves del casal amb l'objectiu de promoure la igualtat. Amb l'ajuda del raper Nel·lo C, d'Oriol Puig i la col·laboració de Plataforma per la Llengua i de la Casa de la Música de Manresa, es va poder crear aquest rap on els i les joves poguessin expressar, reivindicar i donar la seva opinió sobre la igualtat de drets i justícia social.

El veredicte, aquest dissabte al migdia

Des de la Plataforma d'Acció Social Kabua han anunciat que aquest proper dissabte 6 de juny a les 12 h del migdia es realitzarà en format online el lliurament dels premis, concretament, mitjançant Instagram Live, en un acte obert i en directe on es comunicaran els vídeos guanyadors. Aquest és el compte d'Instagram de Kabua. Es preveu que sigui un acte àgil i dinàmic que el podrà seguir tothom que ho desitgi.

L'acte comptarà amb la presència de la regidora d'Infància, Joventut i Persones grans de l'Ajuntament de Manresa, Rosa M. Ortega. Des de la regidoria de Joventut s'agraeix el treball realitzat pels joves de la Kampana i es valora molt positivament l'èxit d'aquesta iniciativa que motiva a continuar treballant per crear espais on els i les joves puguin expressar i visibilitzar les seves realitats.