Les persones traslladades a l'Hotel Món tornaran dijous a la Residència Sant Andreu de Manresa

El trasllat tenia com a objectiu donar resposta a la necessitat de recursos necessaris per fer front a la crisi generada per la Covid-19

Els usuaris de la residència de Sant Andreu has passat un mes i mig a l'Hotel Món
Els usuaris de la residència de Sant Andreu has passat un mes i mig a l'Hotel Món | SAS
Redacció
03 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:54h
Les persones que el passat 11 d'abril van ser traslladades de la Residència Sant Andreu de Manresa cap a l'Hotel Món, gestionat per la Fundació Catalunya La Pedrera i situat a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, tornaran cap a la residència manresana aquest dijous 4 de juny.

El trasllat tenia com a objectiu donar resposta a la necessitat tant de les institucions sanitàries, encapçalades pel CatSalut, com de la mateixa societat, de disposar dels recursos necessaris per fer front a la crisi generada per la Covid-19, en un moment en què la situació sanitària del territori era complexa i els llits hospitalaris tenien una ocupació de gairebé el 100%. 

Actualment, la pressió assistencial generada per la Covid-19 ha disminuït notablement i, de fet, a l'Hospital de Sant Andreu la xifra d'ingressats és inferior a 10 persones, per la qual cosa, ja no és necessari disposar d'una part de la Residència Sant Andreu. L'equipament, que va ser remodelat ara fa tot just dos anys, està dotat d'infraestructures mèdiques i de recursos que el van convertir en un espai indicat per atendre les persones afectades per la Covid-19. 

La Fundació Sant Andreu Salut, amb el suport de la Regió Sanitària Catalunya Central del Servei Català de la Salut (CatSalut), gestionarà el trasllat, que es realitzarà en diversos viatges per mantenir la distància de seguretat entre les persones. 

Les persones traslladades han passat prop de dos mesos a l'Hotel Món, on es van poder emportar, a banda de la roba i objectes d'higiene personal, totes les pertinences que van voler (com ara llibres, fotografies i, fins i tot, maquetes o eines de dibuix). La majoria de persones i les seves famílies van entomar el trasllat com un repte, però també com una oportunitat per poder conèixer un nou espai, envoltats de natura i en un entorn molt agradable. 

La Fundació Sant Andreu Salut agraeix la comprensió i predisposició que han mostrat tant les famílies com les persones ateses davant del repte que suposava dur a terme el trasllat.