La llista dels empleats de la històrica Casa Jorba de Manresa

Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, que anem recordant dia a dia en la tasca de recuperació de la memòria històrica

Personal dels Magatzems Jorba i part del personal dels tallers (2/5/1915)
Personal dels Magatzems Jorba i part del personal dels tallers (2/5/1915) | Lluís G. Jorba Gomia
Redacció
03 de juny del 2020
Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, amb milers de documents i fotografies i centenars de vídeos de testimonis orals sobre la República, la Guerra Civil, el franquisme i la transició a Manresa. També conté alguns documents significatius de la història de Catalunya.

En aquesta ocasió proposem la consulta del web on hi trobarem els noms i cognoms de les 843 persones que van treballar a la Casa Jorba durant els seus 70 anys d'existència.

D'aquests, 232 (27'5%) són dones i 611 (72'5%) homes. El treballador més antic fou Francesc Borràs Altarriba, que va entrar a Can Jorba l'any 1900 i que va ser director del departament artístic de l'empresa. La primera dona registrada és Francesca Canudas Montfort, a l'any 1909.

La relació final de tots els noms sorgeix d'una llista confeccionada per Jaume Navarro Torras, treballador de l'empresa des del 1934 i completada per Josep R. Manuel Sabaté, i per una altra publicada al dossier Amics, records i anys de treball, realitzada a partir de la llista de Jaume Navarro.

El web contempla els següents apartats:

1.- Llista dels empleats de la Casa Jorba

2.- Noms dels empleats més coneguts (classificats pels següents apartats Membres de la família Jorba, Escriptors/periodistes, Represaliats polítics, Esportistes/dirigents esportius, Artistes/crítics d'art/grafistes/músics, Activistes veïnals/entitats, Col·leccionistes, Polítics/sindicalistes, Fotògrafs/cineastes i Empresaris).

3.- La històrica Casa Jorba

4.- Fotos de dependents

Fitxa:

- Web: www.memoria.cat/la-llista-dels-empleats-de-la-historica-casa-jorba-de-manresa/
- Coordinació: Associació Memòria i Història de Manresa
- Textos i ordenació de les llistes: Joan Maria Serra
- Publicació: juliol del 2017