ERC, Junts i PSC presenten una moció de censura per fer fora Batanés de l'alcaldia de Sant Fruitós

Gent fent Poble ha governat aquest primer any de mandat en minoria i porta nou anys capitanejant l'Ajuntament

L'encara alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, amb Miquel Buch en una imatge recent
L'encara alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, amb Miquel Buch en una imatge recent | AjSFB
03 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:01h
ERC, Junts per Sant Fruitós i el PSC han arribat a un acord per presentar una moció de censura contra Joan Carles Batanés, del grup independent Gent fent Poble, i fer-lo fora de l'alcaldia de Sant Fruitós de Bages, tal i com informen hores d'ara en una roda de premsa convocada pels tres grups de l'oposició. La republicana Àdria Mazcuñán es postula com a nova alcaldessa de Sant Fruitós si, com sembla, prospera una moció de censura que té els suports suficients per fer-ho.

Joan Carles Batanés va renovar l'alcaldia de Sant Fruitós després de les eleccions de maig de 2019 i va formar un govern en minoria després que ERC, Junts i el PSC no es posessin d'acord per presentar una alternativa al Gent fent Poble, que s'havia imposat als comicis, però sense obtenir la majoria absoluta.

Joan Carles Batanés va arribar a l'alcaldia de Sant Fruitós després que a les eleccions de 2011 pactés amb el PSC i Imagina't. El grup independent Gent fent Poble es va formar, inicialment, amb gent provinent de l'entorn de Convergència després de viure disputes internes.
 

Cristina Murcia (PSC), Àdria Mazcuñán (ERC) i Vicenç Llorenç (JxCat) durant la roda de premsa d'aquest migdia Foto: Pere Fontanals


Gent fent Poble es va tornar a imposar en les eleccions de 2015, però tampoc va obtenir la majoria absoluta. Després de mantenir el pacte amb el PSC va renovar l'alcaldia, però la relació entre els socis de la coalició es va esquerdar poc abans de les eleccions de 2019.

La peculiar manera de governar de Joan Carles Batanés, denunciada en moltes ocasions per la resta de grups com a "expeditiva" i "gens propensa a buscar consensos", el van portar a quedar-se sol després de les eleccions de 2019, quan es va quedar a un sol regidor de la majoria absoluta. Ni el PSC no es va plantejar donar-li suport després d'haver-ho fet en els últims dos mandats.

Durant aquest any de mandat, els enfrontaments amb els altres grups han estat constants, però la gestió de la pandèmia, amb acusacions de "populisme" i de no tenir suficient cura amb les mesures de protecció dels treballadors, han acabat d'omplir el got.

Després que no ho fessin fa un any, ara els tres partits de l'oposició ja han arribat a un acord de govern i per portar-lo a terme el primer pas és presentar una moció de censura amb la republicana Àdria Mazcuñán com a candidata a ocupar l'alcaldia de l'Ajuntament.