Laboral

Els treballadors d'Althaia es concentren per cinquè dimarts consecutiu per reclamar millores laborals

Una vuitantena de professionals de la fundació s'han aplegat davant de Sant Joan de Déu

per Pere Fontanals , Manresa, 2 de juny de 2020 a les 21:20 |
Treballadors d'Althaia a les portes de Sant Joan de Déu | Pere Fontanals
Malgrat l'amenaça de pluja, que no s'ha acabat confirmant, una vuitantena llarga de treballadors d'Althaia s'han concentrat aquest dimarts, per cinquè dimarts seguit, davant de l'hospital Sant Joan de Déu per reclamar millores laborals. Aquesta vegada, a més, han estat acompanyats per la Federació d'Associació de Veïns de Manresa (FAVM), a qui han agraït la seva presència.

Els treballadors reclamen millores socials, laborals i econòmiques equiparables a les que han rebut els treballadors de l'ICS, de titularitat pública. Els manifestants han reclamat que no siguin tractats com a professionals "de segona" pel fet de treballar per un centre concertat.


Després de setmanes treballant per fer front a la crisi sanitària pel coronavirus, els professionals han fet evident el seu malestar per la manca de material de protecció. Els treballadors reclamen recuperar les condicions econòmiques d'abans de la crisi de 2008 i les retallades, el cobrament de la paga per objectius de 2019 i dels següents anys, l'equiparació amb els treballadors de l'ICS, serologies per a tots els treballadors que hagin tingut contacte amb la Covid-19 i que sigui reconegut com a malaltia professional.

En el manifest també demanen el cobrament de les hores durant l'estat d'alarma com de "força major", o sigui, al 150% del seu valor ordinari, contractes del 100% de la jornada per als treballadors amb contracte parcial que han fet tota la jornada i, també, prejubilacions.

 

Participació