La CGT es concentra davant d'Educació a Manresa i demana la dimissió de Bargalló per la reobertura d'escoles

Considera que és una "irresponsabilitat per la desprotecció a la qual aboca a treballadors i infants"

Concentració de la CGT a la porta dels Serveis Territorials d'Educació, a Manresa
Concentració de la CGT a la porta dels Serveis Territorials d'Educació, a Manresa | Pere Fontanals
02 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:21h
Una quinzena de persones convocades per la CGT s'han concentrat aquest dimarts al migdia davant els Serveis Territorials d'Educació a Manresa per mostrar el seu rebuig a la reobertura de les escoles durant aquest mes de juny. El sindicat ha demanat la dimissió del conseller Bargalló i de tots els directors dels serveis territorials d'Educació del país pel que consideren una "irresponsabilitat per la desprotecció a la qual aboca a treballadors i infants".

Els sindicalistes s'han aplegat davant la seu dels Serveis Territorials ocupant un carril de la carretera de Vic amb pancartes contra la reobertura dels centres, els interessos econòmics que això representa i el model educatiu que "fomenta la competitivitat" entre les escoles.

En el manifest han destacat "el nul talant dialogant" del conseller que no ha consultat ni compartit aquest pla amb la resta de la comunitat educativa, ni sindicats, ni centres educatius, ni famílies. Per això, la CGT demana "un protocol d'obertura prudent" que no respongui únicament "a pressions empresarials que precipiten aquestes decisions".

La CGT demana que es dobli la dotació de personal a les escoles, que es tingui accés a proves PCR, que es dotin el centres amb personal sanitari i de neteja, que s'adaptin les aules, i que s'adoptin mesures de gestió seriosa de conciliació laboral i familiar.

El sindicat ha finalitzat la lectura del manifest avisant que les movilitzacions continuaran i que podrien acabar amb una vaga indefinida.