Quatre de les cinc llars d'infants municipals de Manresa han reobert aquest dilluns

Els seus responsables fan una valoració positiva del primer dia de reobertura

Quatre de les cinc llars d'infants municipals de Manresa han reobert
Quatre de les cinc llars d'infants municipals de Manresa han reobert | AjM
NacióDigital
01 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:57h
Les llars d'infants municipals de Manresa han fet una valoració positiva del primer dia de reobertura després de la crisi de la Covid-19. De les cinc llars municipals que té la ciu tat, finalment han estat quatre les que han obert per tornar a rebre nens i nenes, tenint en compte les famílies que ho havien sol·licitat. Es tracta de les llars Petit Príncep, La Llum, La Lluna i l'Estel. La que no ha obert ha estat la llar d'infants Bressolvent, ja que en aquest centre només s'havia rebut la demanda d'una família.

En tots els centres s'han seguit escrupolosament els controls d'higiene i seguretat. Abans d'entrar, s'ha pres la temperatura als infants i se'ls ha fet rentar les mans amb gel hidroalcohòlic o amb aigua i sabó. També s'han canviat les sabates per posar-se'n unes altres que només portaran dins la llar. Tant l'entrada com la sortida del centre s'ha fet de manera esglaonada. Així, les famílies —que ja estaven avisades— han portat els nens i nenes entre les 8.45 i les 9.15 h i l'han anat a recollir entre les 13 i les 13.30 h. 

Un cop dins, els nens i nenes s'han repartit en diferents espais i en grups de màxim 5 infants, tal com marca la nova normativa. Amb cada grup, només hi ha hagut una mestra de referència. Pel que fa al pati, s'han organitzat torns per a sortir-hi. De moment, els centres municipals no ofereixen servei de menjador. S'ha establert un horari de 8.45 a 13.30 h.

Tenint en compte els grups de cinc infants que s'han de repartir en espais diferenciats, la capacitat actual de les cinc llars d'infants és de 90 nens i nenes. La xifra representa el 32% de la capacitat que tenien els cinc centres abans de la crisi de la Covid-19, que era de 280 places. Amb tot, en aquest primer dia, no s'han omplert les 90 places: l'assistència entre les quatre llars que han obert ha estat de 39 alumnes, una xifra que representa un 43% respecte de la capacitat actual que tenen els centres i un 14% respecte de la capacitat preCovid-19.

El regidor d'Ensenyament, Antoni Massegú, ha explicat que davant la demanda de les famílies es va decidir obrir "seguint escrupolosament totes les mesures d'higiene i seguretat" i ha detallat que a banda dels motius pedagògics "també calia atendre les famílies que treballen presencialment" i que podien tenir més problemes de conciliació. També ha valorat el fet que els infants puguin acabar el curs amb els seus companys abans no facin el salt a l'escola.