L'hospital de Sant Andreu reprèn les visites a la Unitat Ambulatòria de Demències

També obre la porta a les primeres visites de familiars a persones ingressades

Unitat Ambulatòria de Demències de l'hospital de Sant Amndreu
Unitat Ambulatòria de Demències de l'hospital de Sant Amndreu | SAS
Redacció
01 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:13h
Aquest dilluns, coincidint amb l'entrada a la fase 2 de desescalada i seguint les recomanacions del Departament de Salut, l'hospital de Sant Andreu ha reprès les visites a la Unitat Ambulatòria de Demències, que havien quedat suspeses des del 13 de març passat a conseqüència de la crisi sanitària generada per la Covid-19.

Així doncs, els professionals sanitaris de l'hospital han començat a atendre pacients als quals se'ls havia anul·lat la visita i, per fer-ho, s'han habilitat noves zones de consulta que minimitzen el desplaçament de les persones ateses i els seus acompanyants dins l'hospital. En el mateix sentit, els professionals no han atès els pacients de manera simultània, com es feia habitualment abans de la Covid-19, sinó que els han distribuït en diferents franges horàries per evitar la coincidència de visites externes a l'hospital i, entre visita i visita, s'ha deixat un espai de temps de 15 minuts per evitar aquesta coincidència i per poder realitzar la correcta desinfecció de l'espai. 

Els professionals de la Unitat Ambulatòria de Demències de l'hospital han realitzat un seguiment telefònic als pacients i familiars durant el confinament i, en la represa d'activitat, s'ha prioritzat la visita presencial d'aquelles persones que estaven pendents de diagnòstic. La voluntat és mantenir el contacte, via telèfon, amb aquelles persones ja diagnosticades i a les quals es fa un seguiment.

Dimarts inicien les visites de familiars

D'altra banda, està previst que a partir d'aquest dimarts, l'hospital de Sant Andreu obri la porta a les primeres visites de familiars de pacients que estan ingressats al centre. Precisament s'ha esperat a demà, per no concentrar un volum de persones externes al centre massa alt en el primer dia de la fase 2.

En aquestes visites a les persones ingressades a l'hospital, les famílies hauran de complir una sèrie de mesures preventives. Les persones visitants hauran de portar una mascareta de casa, s'hauran de desinfectar les mans a l'arribada i a la sortida del centre i hauran de registrar a l'entrada i a la sortida al taulell d'Admissions. Si una persona no es troba bé (amb cefalea, febrícula, diarrea) o té símptomes compatibles amb la Covid-19 no podrà accedir al centre.

L'horari de visites a les unitats assistencials no Covid serà de dimarts a divendres, d'11.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h, i d'11.30 a 13:30h i de 16.30 a 19.00h durant els caps de setmana i festius. En el cas de les habitacions amb nombres parells les visites es podran realitzar en dimecres, divendres i diumenge; i a les habitacions amb números imparells, dimarts, dijous i dissabte. 

A la Unitat de Psicogeriatria, visites concertades 

A la Unitat de Psicogeriatria, com que es tracta d'un espai tancat, les visites seran autoritzades tres dies a la setmana per família. Serà l'equip de planta qui informarà cada familiar i es passarà la planificació a admissions. Caldrà que els familiars estiguin a l'habitació del pacient i/o surtin a l'exterior en la mesura que això sigui possible i evitin els espais comuns de la unitat. Caldrà que els pacients que surtin de la unitat portin sempre la mascareta posada. 

Consideracions generals

Les visites seran d'un únic familiar per dia i dins l'horari establert de visites, a excep­ció dels pacients en situació de final de vida i/o descompensació de símptomes i dels pacients amb Covid-19, pels que caldrà autorització i indicacions específiques del metge i aquest haurà d'informar-ne a admissions.

El personal d'admissions realitzarà un registre de totes les persones que entrin a l'hospital de Sant Andreu. Caldrà facilitar i fomentar la sortida pel jardí en la mesura del possible, i/o permís de sortida al carrer del pacient sempre amb mascareta. 

En aquesta fase inicial de desescalada, els pacients hauran d'anar acompanyats quan surtin de l'habitació i caldrà que es rentin les mans, tant abans com després de la sortida. Els familiars i pacients disposaran de gel hidroalcohòlic. Els familiars podran portar material d'higiene i la roba per als pacients sempre dins l'horari establert de visites. A partir del 8 de juny, tornarà a estar en funcionament la televisió i el Wi-Fi de pagament.