Els Mossos investiguen un funeral organitzat per l'Ajuntament de Castellbell al camp de futbol

La policia catalana ha iniciat indagacions per determinar si el consistori va incomplir la normativa de confinament en un acte que va aplegar centenars de persones assegudes i a peu dret

29 de maig del 2020
Actualitzat el 31 de maig a les 19:23h
Funeral per Eusebio Bach al camp de futbol de Castellbell
Funeral per Eusebio Bach al camp de futbol de Castellbell | PC CbiV
L'Àrea Bàsica Policial (ABP) del Bages dels Mossos d'Esquadra han iniciat indagacions per determinar si el funeral que l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar va organitzar el passat 21 de maig al camp de futbol del municipi en memòria d'una persona molt coneguda al poble va complir amb totes les mesures de seguretat i distanciament físic que obliga el desconfinament pel coronavirus.

Quan es va celebrar el funeral el Bages ja havia entrat en fase 1 i es podien fer cerimònies, però amb unes limitacions restrictives. El difunt era una persona que va tenir molta vinculació amb el voluntariat de Castellbell i el Vilar i havia participat en nombroses entitats al llarg de la seva vida, una de les quals el club de futbol.

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar, d'acord amb Protecció Civil del municipi, va decidir fer el comiat al camp de futbol el dia 21 de maig, on s'hi va aplegar bona part del poble. El mateix consistori, i altres entitats van publicar les fotografies a les xarxes socials. Unes fotografies que podrien donar a entendre que es va incomplir la normativa de desconfinament.
 

Veïns de Castellbell assistint al funeral al camp de futbol. Foto: Xarxes


Precisament per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra han iniciat la investigació de la cerimònia i ja han contactat amb l'alcaldessa, Montserrat Badia, perquè donés la seva versió de l'acte, segons ha confirmat la policia a NacióManresa.
 

Públic a peu dret seguint la cerimònia. Foto: Xarxes


L'Ajuntament ha emès un comunicat on assegura que l'acte es va fer "aplicant les normes establertes en l'actual Fase 1 de desescalada en l'àmbit dels actes culturals a l'aire lliure". El comunicat assegura que es va limitar l'aforament a 200 persones assegudes, tot i que en diverses fotografies se'n veuen moltes més seguint l'acte a peu dret. Finalment, l'Ajuntament diu que "en cap moment no es va superar el 33% de l'espai ocupat pel terreny de joc", tot i que no aclareix que l'espai ocupat per gent es concentrava en una petita part de la instal·lació.

Les indagacions per part dels Mossos es troben obertes a fi de recollir totes les dades necessàries per prendre una decisió.