Versionar Doctor Prats des de casa i amb orquestra: la idea d'un músic bagenc que ha seduit les xarxes

L'avinyonenc Guillem Vilar va arranjar el tema "Tu fas" i va aconseguir reunir 120 músics d'arreu perquè l'interpretessin en clau simfònica; ara n'ha publicat el resultat

La versió del 'Tu fas' de Doctor Prats ha comptat amb la participació de 120 músics
La versió del 'Tu fas' de Doctor Prats ha comptat amb la participació de 120 músics
NacióManresa
29 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:53h

Fa poc més de vint-i-quatre hores que el músic d'Avinyó Guillem Vilar va publicar, al seu perfil d'Instagram (i també a la plataforma Youtube), un vídeo en el qual es veien més d'un centenar de músics interpretant una versió en clau simfònica de la cançó Tu fas, de la banda egarenca Doctor Prats. Es tracta d'una iniciativa particular sorgida d'aquest jove bagenc que va començar a gestar-se just després de veure l'èxit que havia tingut el cover del tema Another one bites the dust, de Queen, que va treure a la llum el passat 15 d'abril amb el suport de 45 músics més. Arran d'aquesta primera experiència positiva, "vaig decidir tirar endavant un projecte de dimensions encara més grans", diu; un projecte que ha comptat amb la complicitat de 120 artistes de diferents nivells i procedència entre els quals en destaquen membres de l'orquestra del Gran Teatre del Liceu i músics de bandes com Txarango o la Balkan Paradise Orchestra. De moment, el vídeo ja l'han vist més d'11.000 persones. 

"Ni en la millor de les meves expectatives entrava poder tirar endavant aquesta macro-cover simfònica", exclamava Vilar en una publicació al seu perfil d'Instagram, en la qual també posava de manifest la necessitat de valorar més la cultura per part dels governs: "Vénen temps molt difícils, qui sap si em podré seguir dedicant a la música. Si algun càrrec polític o càrrec públic important m'està llegint i li ha agradat aquesta macro-cover simfònica, heu de saber que, si no hi feu alguna cosa urgentment, iniciatives com aquesta acabaran desapareixent amb el temps", concloïa.